[E3] De nabeschouwing: Nintendo E3 2017

Inmiddels behoort E3 2017 tot de verleden tijd. Wat heeft het ons gebracht en waar kijken we naar uit? Zijn onze verwachtingen uitgekomen? In de nabeschouwing probeert de redactie daar een antwoord op te geven.

Vincent

Nintendo gooide haar trukendoos open en bracht ons verschillende titels waar zowel Nintendo-fans die al een aantal jaartjes mee gaan als die net komen kijken verblijd werden. Dit geldt ook voor mij. Mijn E3 kon al niet stuk na de onthulling van Metroid Prime 4. Zelden ben ik zo blij geweest bij het zien van een logo. Dat er geen gameplay-beelden werden getoond neem ik op de koop toe. Dit was voor mij de onthulling waar ik jarenlang naar hunkerde en vaak werd teleurgesteld, omdat de titel afwezig bleef. Dat hierin verandering gaat komen is een gekoesterde wens die eindelijk gaat uitkomen.

Maar daar bleef het niet bij! Games als Kirby, Yoshi en Rocket League waren aangename verrassingen tijdens de Spotlight video. Dat zelfs de onthulling van Mario + Rabbids: Kingdom Battle bij Ubisoft mij zover heeft gekregen om een pre-order te plaatsen, had ik op voorhand niet gedacht. Het lijkt door de consequente stroom aan games een gouden tijd te worden voor Nintendo-fans, waarbij zelfs third party overstag lijken te gaan. Het lijkt mij dan ook een kwestie van tijd voordat meer triple A-titels als Kingdom Hearts de “switch” naar Nintendo maken.

Hoe dan ook, voor mij werd al één ding heel snel duidelijk. Mijn portemonnee gaat het zwaar krijgen in 2017. Bedankt Nintendo!

Randy

Nintendo-fans zijn in de afgelopen 10 jaar voor hun gevoel al een aantal keer flink teleurgesteld tijdens de E3. Fans hadden vaak meer verwacht dan wat werd aangekondigd. Of dit nu ‘gezeur’ is van fans of niet, dit jaar heeft Nintendo denk ik juist enorm veel fans blij gemaakt. Niet alleen werden beelden getoond van een aantal grote releases dit jaar, er werden flink wat nieuwe titels aangekondigd. Niet altijd met beelden erbij, maar toch. Dat er een Pokémon-game, een Metroid Prime 4, Kirby en Yoshi naar de Switch komen is juist wat veel fans willen horen. Daarnaast is het ook goed om te zien dat een spel als Rocket League ook naar de Switch komt en Ubisoft dit keer goed uitpakt.

Voor mij is de E3 dan ook dik geslaagd. Natuurlijk had ik liever ook Pikmin 4 willen zien, maar het feit dat de ontwikkeling wel bezig is, is voor mij ook voldoende. En een Smash Bros? Die komt vast volgend jaar wel naar voren. Ten slotte, er moet ook wat voor de komende jaren overblijven. Voor nu ben ik in elk geval overtuigd dat er tussen nu en in de loop van 2018 flink wat mooie titels naar de Switch komen.

Jelle

De E3 van Nintendo was zeer goed en ze hebben velen leuke games voor, met name, de Switch aangekondigd. Als allereerst de Nintendo Spotlight. Ik vind ‘m wat aan de korte kant en ik vind dat hij wat langer mocht. Dit was mogelijk aan de hand van meer gameplaybeelden en informatie over de games.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle werd al uitgebreid op de E3 showcase van Ubisoft getoond, welke voor Nintendo plaats vond. Het spel ziet er leuk uit, maar ik blijf de combinatie van Mario en de Rabbids een rare combinatie vinden. Ik wil de game best wel eens een keer uitproberen. Het volgende onderdeel waar ik het over wil hebben is de aankomende “Pokémon RPG”-game. Geen idee wat het gaat worden, maar als het een main series Pokémon-spel is of een game uit de Pokémon Mystery Dungeon-serie, dan ben ik meer dan tevreden.

Uiteraard hebben ze ook Metroid Prime 4 aangekondigd en héél veel fans zijn hier erg blij mee, maar ik ben daar niet een van. Bij mij was het enthousiasme dan niet zo groot als bij hun, maar ik ben wel blij dat Nintendo iets doet wat de fans willen. Wie weet zien we een F-Zero-game op E3 2018?

Als laatste, het spel waar ik het meest op verheug, Super Mario Odyssey. Ik zag een dinosaurus en ik dacht dat het een trailer was voor een nieuw Monster Hunter-spel, echter, toen ik Mario uit de T-Rex zag springen was ik zeer verbaasd. Verscheidene werelden werden geïntroduceerd en nieuwe mogelijkheden, zoals controle nemen over vijanden, werden getoond. Ik kan niet wachten op Mario’s nieuwe avontuur!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

Geef een reactie