[Gespeeld op E3] Fire Emblem, Splatoon en Miitopia

Tijdens de tweede dag op de E3 had ik een afspraak bij Nintendo waar ik op mijn gemak de games van de vloer kon testen. Zo heb ik onder andere Salmon Run van Splatoon 2, Fire Emblem Warriors en Miitopia getest.

Aangezien ik veel games heb kunnen testen bij Nintendo, heb ik de gespeelde titels onderverdeeld in 2 delen. Hieronder lees je indrukken van Fire Emblem Warriors, Splatoon 2 en Miitopia. Later komen nog indrukken van Mario & Luigi, maar ook uitgebreidere indrukken van Pokkén Tournament en Mario.

Fire Emblem Warriors

Fire Emblem Warriors, je zou misschien denken dat daar weinig over te zeggen is én dat het spel praktisch hetzelfde zal zijn als Hyrule Warriors. In zijn kern is dat waar, ook in deze game moet je je door hordes vijanden banen en zo verschillende missies volbrengen. Echter heeft Fire Emblem Warriors toch wat andere gameplay-elementen dan Hyrule Warriors. Zo heb je bijvoorbeeld geen items zoals de bom en grijphaak en is het nu mogelijk om net als in de Legends versie tijdens een gevecht van personage te wisselen. Wat nieuw is in deze game zijn bepaalde elementen uit de Fire Emblem serie. Zo zal een personage als die een level omhoog gaat, stijgen in verschillende vaardigheden zoals aanvalskracht, verdediging, uithoudingsvermogen etc. Daarnaast kun je met één van de andere personages samengaan om als een team verschillende combo-aanvallen uit te voeren. Zoals het er nu uitziet heeft deze game in elk geval voldoende aanpassingen om het toch boeiend te maken voor spelers van Hyrule Warriors (Legends). Tevens speelde de game in de tv modus in elk geval erg soepel.

Splatoon 2

Na het succes van Splatoon op de Wii U was het eigenlijk al zeker dat er een vervolg zou komen. Afgelopen februari kregen we al een kleine voorproef van de game tijdens het Switch preview evenement, maar tijdens de E3 was er een uitgebreidere variant van de game beschikbaar. Zo was namelijk voor het eerst de modus Salmon Run beschikbaar om te spelen. Deze nieuwe modus uit Splatoon 2 is een wave survival modus die je samen met vrienden kan spelen. Het is aan jou als Inkling om te zorgen dat je binnen de tijd genoeg eieren verzamelt in je mand. Deze eieren verzamel je door een weg te banen door verschillende vijanden naar de baasvijanden. Als je een baas verslaat zal hij een aantal gouden eieren achter laten die je vervolgens door er tegen aan te lopen oppakt om dan nog naar je mand te brengen. Haal je je quota aan eieren binnen de tijd niet of ga jij met je team allemaal dood? Dan is het game over. De modus heeft verschillende moeilijkheidsgraden die elk ook verschillende monsters met zich meebrengt. Het zal dus een goede uitdaging zijn en communicatie met je teamgenoten blijkt ook echt de sleutel tot succes te zijn. Salmon Run voegt in elk geval een boeiende nieuwe modus toe aan een al goede serie.

Miitopia

Miitopia is een nieuwe game die naar de 3DS en 2DS zal komen. De gameplay is een beetje te vergelijken met een klassieke turn-based JRPG alleen heeft deze game geen open wereld, maar een level systeem. Zodra je een level hebt gekozen zal je team zich verplaatsten tot ze een vijand tegenkomen waarna vervolgens het gevecht automatisch begint. Ik hoop van harte dat deze demo het expres gemakkelijk heeft gemaakt anders zal je tijdens de gevechten helemaal geen moeite hoeven doen om te winnen, ook waren tijdens de gevechten de soort acties die je kon nemen niet heel erg boeiend. Na elk gevecht krijg je natuurlijk verschillende voorwerpen die je zullen helpen in je verdere reis. Heb je een level gespeeld zullen de Mii personages zich terugtrekken naar een Inn om dat te bonden met elkaar en hun magen te vullen. Dit zorgt soms voor grappige momenten, maar vaker voor akward momenten. Vooralsnog vind ik de game heel eerlijk gezegd niet boeiend genoeg voor een release, het voelt meer aan als een veredelde versie van de Streetpass game: Mii in Misere

 

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Geef een reactie