Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Gespeeld op E3] Mario & Luigi, Pokkén en Mario Odyssey

Tijdens mijn afspraak met Nintendo heb ik ook nog een blik kunnen werpen op de 3DS-game Mario & Luigi en de Switch-games Mario Odyssey en Pokkén.

Mario & Luigi: Super Star Saga

Tijdens de demo van Super Star Saga kon ik helaas alleen de originele game spelen en was de nieuwe modus ontoegankelijk. Aan het standaard spel is vrij weinig aangepast afgezien van een enorme grafische update die er zeer goed uitziet. Leuk om te zien is dat de game trouw blijft aan de ouderwetse pixelstijl. De toevoegingen op het touchscreen zijn helaas minimaal en geven alleen in de vrije wereld echt wat functies. Tijdens gevechten laat het onderste scherm alleen wat stats zien. De remake ziet er echt prima uit en speelt net als het origineel soepel en fijn. Hield je van de game op de GBA dan houdt je ook van deze versie. Houdt je van Maro & Luigi RPG games dan is deze game ook zeker een aanrader.

Pokkén Tournament DX

Nadat ik op dag 1 ook al kort Pokkén had gespeeld in tafelstijl, kon ik vandaag wat meer op mijn gemak Pokkén spelen en dan ook meteen in de TV modus. Ook op de TV werkt de game enorm soepel en is de actie weer lekker snel. De nieuwe personages en assist Pokémon zijn wel echte toevoegingen die door hun sterktes en zwaktes toch weer iets meer diepgang aan het spel brengen. Zo is bijvoorbeeld Empoleon enorm log en zwaar en is Darkrai goed met afstands aanvallen. Voor fans van vechtgames echt een aanrader.

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey, het paradepaardje van Nintendo dit jaar op de E3. Na een kleine veertig minuten gespeeld te hebben, verdeeld over de twee speelbare werelden, moet ik zeggen zeer aangenaam verrast te zijn over de vernieuwingen die het spel brengt. Het verdwijnen van de klassieke power-ups is een enorm raar idee, maar de vervanger Cappy maakt het zeker goed. Dankzij Cappy kan je enorm veel verschillende dingen overnemen, van een persoon die een race-auto bestuurt tot een Bullet Bill om een stuk te kunnen vliegen én zelfs een auto. Cappy geeft je echt een bijzondere ervaring qua gameplay. De twee werelden die ik heb gespeeld zijn beiden erg leuk om te spelen. De nieuwe optie om kleding te kopen in het spel is een leuke toevoeging die ervoor zorgt dat je met bepaalde kleding op sommige plekken toegang zal krijgen die je eerst niet had. Dit geeft extra diepgang aan het spel. Grafisch ziet de game er uit zoals een Mario game hoort te zijn. Vrolijk met felle kleuren, maar toch scherp. Wat ook leuke details zijn, is dat als je van 3D Mario een stukje in 2D gaat spelen, de muziek ook verandert naar een 8-bit stijl. Hieronder zijn twee video’s te zien van de gameplay in beide werelden.