Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3 dag 2] Twee keer racen met Sonic

Dit jaar ziet er goed uit voor Sonic fans, met de komst van Sonic Forces en Sonic Mania later dit jaar is er weer genoeg te rennen met de bekende blauwe egel. Zullen deze games ons de fiasco's van de Boom games doen vergeten? Lees hieronder onze eerste indruk.

Dit jaar ziet er goed uit voor Sonic-fans. Met de komst van Sonic Forces en Sonic Mania later dit jaar is er weer genoeg te rennen met de bekende blauwe egel. Zullen deze games ons de fiasco’s van de Boom-games doen vergeten? Lees hieronder onze eerste indruk.

Sonic Mania

Sonic Mania, is zeker voor de fans van de oorspronkelijke Sonic games een aanrader. De retro-achtige game blijft enorm trouw aan de oorspronkelijke spellen, maar brengt toch een gevoel van nieuwigheid met zich mee door de vernieuwde én nieuwe levels die de game bevat. Het is weer een heerlijk ouderwetse Sonic zonder allerlei toevoegingen van gameplay-elementen die gewoon niet in Sonic thuis horen. De game bestuurt goed en grafisch ziet de retro stijl er enorm goed uit in HD. Voor Sonic fans zeker een game die ze niet mogen missen, een klassieke 2D Sonic zoals vannouds. Bekijk wat beelden hieronder:

 

Sonic Forces

Na een redelijke, maar floppende, Sonic Lost World en een drietal falende Sonic Boom-games, komt SEGA met een geheel nieuwe Sonic-game aanzetten. Sonic Forces wordt ontwikkeld door het hoofd Sonic team en dat geeft al redelijk wat goede hoop voor het spel. Maar hoe beviel onze eerste speelsessie? Na een speeltijd van tien minuten kan ik toch wel zeggen vooralsnog erg tevreden te zijn over Sonic Forces, maar er is één twijfelpunt. Het spel ziet er prachtig uit en de muziek die erin gebruikt wordt is zowel nieuw maar toch ook ergens bekend. De Modern Sonic gameplay is heeft een goede snelheid, lekker snel, maar je kan ook wat rustiger aan doen mocht je dat willen. De Classic Sonic is gewoon lekker oud, vertrouwt en goed opgebouwd. Het twijfelpunt zit hem in de avatar modus. Voor het eerst in de geschiedenis van de Sonic-games kan je zelf je held maken om mee te rennen. Deze held kan je niet alleen maken qua kleding en stijl, maar ook met speciale krachten en daar zit meteen het punt van twijfel. De kracht die ik had gekozen voelde echt veel te sterk aan voor de game en gaf mij een oneerlijk gevoel in het spel. Het gaf me het gevoel dat ik cheats gebruikte. Als ze dat kunnen fixen in het uiteindelijke spel, kan ook de avatar modus best leuk uit gaan pakken. Sonic Forces zou zomaar eens een goede Sonic-titel kunnen worden!