Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3] Waar hoopt de redactie op?

Morgen is het zover. Om 18 uur zal in een video, genaamd Nintendo Spotlight, de nieuwste titels voor de Nintendo Switch onthuld gaan worden, maar op welke aankondigingen zit de redactie van Daily Nintendo te wachten?

Morgen is het zover. Om 18 uur zal in een video, genaamd Nintendo Spotlight, de nieuwste titels voor de Nintendo Switch onthuld gaan worden, maar op welke aankondigingen zit de redactie van Daily Nintendo te wachten?

Vincent

Net als ieder jaar is het afwachten in hoeverre de verwachtingen overeen komen met de realiteit. Verwachtingen worden geschept door een langdurende afwezigheid van een serie, geruchten en verder ongrijpbare aanwijzingen. In hoeverre mijn verwachtingen realistisch zijn, is dan ook nog maar even afwachten. Dit wordt dan nog versterkt door het signaal dat Nintendo vroegtijdig heeft aangegeven, namelijk dat zij zich grotendeels gaan richten op titels die dit jaar gaan uitkomen. En daar kennen we al een aantal van, zoals Fire Emblem Warriors, Splatoon 2 en Super Mario Odyssey. Ergens denk ik dat Nintendo ons gaat verblijden met teasers van titels die volgend jaar gaan uitkomen. De titels waarvan ik hoop dat die getoond gaan worden zijn:

  1. Metroid
  2. Animal Crossing
  3. Pikmin

Een nieuwe Metroid wordt al jarenlang op gehoopt, maar recentelijk was de serie terug te vinden in de geruchtmolen. Zo zouden er twee Metroid-titels in de maak zijn; een 2D en 3D-variant. Een terugkeer van Samus zouden de fans van Nintendo doen verblijden en zou de Switch zich wederom gaan onderscheiden van zijn voorganger. Dit geldt ook voor een nieuwe titel in de Animal Crossing-serie. De Nintendo Switch leent zich perfect voor deze titel waarin je zowel op het beeldscherm als onderweg kan spelen. De pijnlijke release van amiibo Festival wil menig fan dan ook snel vergeten, maar de echte voorganger (New Leaf) dateert al uit het jaar 2012 waardoor de Animal Crossing-droogte voelbaar is.

Een nieuwe Pikmin-titel werd twee jaar geleden al geteased door Shiguru Miyamoto. In een interview met Eurogamer heeft de beste man gezegd dat de vierde titel in de reeks bijna af zou zijn. Met de laatste geruchten over een uitstel van Xenoblade Chronicles 2 zou een titel als Pikmin 4 de lege plek kunnen opvullen. Als fan van de serie hoop ik dan ook dat een uitgave van een vierde titel in dit jaar realiteit zal worden.

Patrick

Ik verwacht niet heel veel van Nintendo tijdens de E3. Waar andere bedrijven vaak daar hun nieuwe grote titels laten zien doet Nintendo dat juist niet. Ik denk dan ook niet dat we veel nieuwe Switch-titels zullen zien. Ja, we weten dat Mario+Rabbids zal worden aangekondigd, maar buiten dat zal het niet veel meer zijn. Ik denk misschien één of in het extreemste geval twee, maar ik denk dat dat al teveel gevraagd is. Ik ga er zelf van uit dat alleen Super Smash Bros Deluxe zal worden onthuld en that’s it. Nintendo zal zich meer focussen op games die al aangekondigd zijn en hier meer van laten zien.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen hoop heb van één of twee games die stiekem toch worden aangekondigd. Ik zou heel graag een nieuwe Metroid Prime – of iets in die trend – willen zien voor de Switch. Als Nintendo dat doet, dan maken ze me heel erg blij. En dan zal ik hoogstwaarschijnlijk niet de enige zijn.

Jelle

E3, zoveel spellen die je aangekondigd wilt zien worden, en zoveel spellen die aangekondigd worden waarvan je nooit gedacht had dat ze ooit aangekondigd zouden worden. De E3 laat zien welke spellen je allemaal kan verwachten, en dat willen mensen graag weten wanneer ze een gloednieuwe console, in dit geval de Switch, gekocht hebben. Ik heb een aantal spellen waarvan ik héél erg hoop dat ze aangekondigd worden. In plaats van je aan het lijntje te houden, ga ik ze nu maar snel opnoemen!

  1. Animal Crossing
  2. Star Fox
  3. Paper Mario
  4. Super Mario Galaxy 3/Super Mario Sunshine 2

Ik ben er vrij zeker van dat veel, misschien wel alle games uit mijn lijstje niet aangekondigd zullen worden, maar aangezien dit een lijstje is van dingen die je hoopt te zien aangekondigd op E3, en niet een lijstje van dingen die verwacht te worden aangekondigd, heb ik ze alsnog erin gezet.

Animal Crossing, hoewel misschien niet deze E3, zal heus nu of later voor de Switch uitkomen. Het is sinds de Wii dat we voor het laats een Animal Crossing-spel op een vaste console hebben gehad en de laatste handheld-game is ook al bijna 4 jaar oud. Een andere reden waarom ik denk dat er een Animal Crossing voor de Switch uit zal komen, is omdat Nintendo al assets in HD heeft moeten maken voor Animal Crossing: amiibo Festival op de Wii U. Ik verwacht niet dat Nintendo al die assets specifiek voor dat spel heeft gemaakt, maar ook van plan is het in toekomstige Animal Crossing spellen te gebruiken.

Star Fox, ja, Star Fox Zero is nog niet zo oud, maar ik zou graag een nieuwe willen zien. Star Fox Zero was voor velen een teleurstelling, al vond ik het zelf wel een leuk spel. De limitaties van de Wii U hielden het spel een beetje tegen en het gebruik van de Wii U Gamepad voelde erg geforceerd. Ik hoop dat Nintendo nog een poging waagt een Star Fox-game te maken, want ik vind ze erg leuk. Ik kan niet wachten om de lazers die ik schiet te voelen met de HD Rumble-functie van mijn Joy-Con!

Paper Mario, maar dan op een iets traditionelere manier. Ik vond Color Splash héél erg leuk, maar ik zou graag ook weer eens een spel willen zien die wat meer op de eerdere titels lijkt. Ik denk ook dat veel fans van de oudere games hier ook blij mee zullen zijn.

Super Mario Galaxy 3 en Super Mario Sunshine 2 zullen wel héél raar klinken, maar ik zou heel graag een vervolg op Super Mario Galaxy 3 willen zien, ook al is dat waarschijnlijk vanwege de nostalgie. Wat Super Mario Sunshine betreft, het is mijn minst favoriete 3D Mario-spel. Waarom wil ik een vervolg hierop zien? Super Mario Sunshine barstte van creativiteit. De rede waarom ik Super Mario Sunshine niet leuk vond is wegens de besturing en leveldesign. De besturing vond ik te ingewikkeld en het leveldesign voelde vaak heel erg ruw aan. Met Super Mario Galaxy hebben ze deze dingen helemaal onder de knie gekregen naar mijn mening en ik wil Nintendo graag een nieuwe Sunshine-titel zien uitbrengen met de ervaring die ze opgedaan hebben.

 

Randy

Ondanks dat ik denk dat Nintendo met name spellen gaat tonen die al zijn aangekondigd voor de Switch, denk én hoop ik toch ook op enkele nieuwe aankondigingen. Natuurlijk wil ik beelden zien van aankomende games als Fire Emblem Warriors, Xenoblade en Super Mario Odyssey. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar Skyrim voor de Switch. Dit zijn echter stuk voor stuk spellen die al zijn aangekondigd. Als ik moet zeggen welke titels ik graag aangekondigd zie worden, dan zou dit mijn top 3 zijn

  1. Pikmin 4
  2. Metroid
  3. Star Fox

De reden is simpel. Bovenstaande titels behoren tot mijn favoriete Nintendo-franchises en deze zie ik dan ook maar al te graag naar de Switch komen. Daarnaast denk ik ook dat juist dit de spellen zijn die de Switch nodig heeft. Met de komst van een nieuwe Metroid alleen al denk ik dat de verkopen van Nintendo’s nieuwste console nog verder zullen stijgen. Gelukkig is het nog maar één nachtje slapen en weten we morgenavond waarschijnlijk veel meer!