Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3 hands-on] EA Play met FIFA 18

Net als vorig jaar doet EA officieel niet mee aan de E3, maar hebben ze hun eigen evenement genaamd EA Play. Ik was daar namens DN aanwezig om de nieuwe games van EA te testen met als belangrijkste FIFA voor de Switch natuurlijk.

Net als vorig jaar doet EA officieel niet mee aan de E3, maar hebben ze hun eigen evenement genaamd EA Play. Ik was daar namens DN aanwezig om de nieuwe games van EA te testen met als belangrijkste FIFA voor de Switch natuurlijk.

Na jaren niks te hebben uitgebracht op Nintendo consoles komt EA weer met één van hun grootste titels op de proppen voor de Switch. Sinds de eerste aankondiging in januari werd er van alles over de game gezegd en EA sprak zichzelf ook meermalen tegen. Tijdens de presentatie van vandaag heeft EA duidelijk verteld wat er anders is. Zo maakt de Switch versie geen gebruik van de Frostbite engine en zal het geen Journey modus hebben. Dat Journey ontbreekt is opzich niet erg want in een game als FIFA is een verhaalmodus toch niet heel boeiend, maar zorgt het ontbreken van de Frostbite engine dan ook voor een mindere spelervaring? Na een speelsessie vandaag, ben ik van mening dat dat absoluut niet het geval is.

 

Ja de gameplay is wat anders dan FIFA 18 voor de PS4 en Xbox One, maar deze game speelt minstens net zo soepel als FIFA 17 voor de PS4 en persoonlijk vind ik dat prima. Daar bovenop komt nog dat de Switch door zijn portabiliteit en diversiteit qua controls ook weer wat terugkrijgt voor het ontbreken van eerder genoemde functies. Ik hoop enorm dat deze demo een voorbode is voor het complete spel, want dan moet ik eerlijk toegeven dat EA prima werk heeft geleverd voor deze versie van FIFA en zal ik hem misschien zelfs halen puur om 3rd party te supporten.

De overige nieuwe games op het evenement waren onder andere Battlefront II en Need for Speed Payback. Ook met deze games levert EA (in elk geval in de demo’s) erg goed werk af. Need for Speed ziet er echt prachtig uit en de verhaalmissie duidt alvast op een goed verhaal. Ik hoop alleen nog op een offline multiplayer voor de game.

Battlefront II is de game waar ik persoonlijk het meeste naar uit kijk van EA, als Star Wars fan was ik toch wel teleurgesteld in Battlefront. Veel leuke elementen uit de oude serie ontbraken en daarnaast zat er nog een enorm DLC pakket wat los aangeschaft moest worden. Gelukkig luistert EA wel wat naar hun fans en is Battlefront II een stuk meer naar wensen van de community. Zo zal er geen Season Pass zijn, zit er een verhaal modus in en krijgen we personages en locaties uit alle Star Wars tijdperken.

Er mochten helaas geen gameplay beelden opgenomen worden, wel komt er binnenkort nog een sfeerimpressie van ons online.