Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hori toont nieuwe headset voor de Switch met uitleg

Hori zal een headset voor de Nintendo Switch uitbrengen. Het bedrijf laat zien hoe het werkt en gebruikt kan worden met de nieuwe mobiele app van Nintendo, welke deze zomer uitgebracht zal worden.

De Nintendo Switch zal binnenkort voice chat mogelijkheden krijgen door middel van een mobiele app voor je telefoon. Deze kun je naast je leggen om zo voice chat te gebruiken terwijl je een spel speelt. Toch hebben sommige mensen liever een headset voor in-game audio en voice chat, maar dat gaat normaal gesproken vrij moeilijk als je geluid vanuit twee bronnen hebt.

De nieuwe headset die in de stijl van Splatoon 2 zal zijn probeert dit probleem op te lossen. Je koppelt het koppelstuk aan je console, telefoon en headset en voilà! Het geluid van zowel je Switch als je telefoon worden door één headset afgespeeld.

Toch is dit minder praktisch vergeleken met andere consoles. Deze komen vaak met de optie op voice chat en in-game audio door één headset te laten gaan zonder dat een koppelstuk en je smartphone te pas komen. Ook komen ze vaak met de optie om headsets draadloos te verbinden via Bluetooth, iets wat de Switch op dit moment niet ondersteunt.