Nintendo kondigt nieuwe Pokémon-game voor mobiele apparaten aan

Nintendo heeft vandaag een nieuwe Pokémon-game voor mobiele apparaten aangekondigd. Het gaat om de game Pokéland welke inmiddels de vijfde Pokémon-game is voor smartphones.

Na Pokémon Duels, Pokémon Shuffle en Pokémon GO verscheen onlangs ook Magikarp voor mobiele apparaten. De nieuwste Pokémon-titel voor smartphones, Pokéland, is gebaseerd op Pokémon Rumblé. In Pokéland speel je als speelgoed-Pokémon en neem je het op tegen andere Pokémon. Het spel is gratis te downloaden maar kent wel microtransacties. Er zijn verschillende eilanden om naar toe te reizen door diamanten hieraan te besteden. De game krijgt 9 juni een alfa-testversie in Japan. In de testversie zitten 134 verschillende Pokémon, 52 stages en een Champion Tower met 15 verdiepingen.

Roël

Ik ben geboren in 1985 en al vanaf het begin betrokken bij DN in diverse rollen zoals redacteur, moderator en social media medewerker. Fan van natuurlijk Nintendo maar ik heb ook een Playstation in huis! Sportfreak en twitteraar (@_dimc85).

5 gedachten over “Nintendo kondigt nieuwe Pokémon-game voor mobiele apparaten aan

 • 31/05/2017 om 15:12
  Permalink

  Als ik heel eerlijk moet zijn dan vind ik dat mobiele games mij niet echt het game gevoel geven. Ze zijn meestal saai, niet doordacht en je moet soms wachten of betalen om verder te spelen.

 • 31/05/2017 om 16:08
  Permalink

  Ik speel nog alleen celtic tribes en hayday op mijn mobiel verder vind ik pokemon games horen op de switch of 3ds/2ds dus Please nintendo kom met beter nieuws

 • 31/05/2017 om 17:07
  Permalink

  Leuk hoor, maar The Pokémon Company kan beter hun tijd besteden aan een Pokémon game op de Switch ofzo.

  Persoonlijk zou ik dat wel doen als ik hun was omdat de Switch heel populair is, Pokémon Go was een hit waardoor Pokémon weer wat bekender werd, en het zou echt top zijn om een echte ‘standaard’ Pokémon game te spelen op een krachtig apparaat waardoor er meer mogelijkheden zijn.

Geef een reactie