Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe Hey! Pikmin informatie vrijgegeven

Vandaag is er nieuwe informatie over de aankomende 3DS game, Hey! Pikmin, vrijgegeven.

Vandaag is er nieuwe informatie over de aankomende 3DS game, Hey! Pikmin, vrijgegeven.

Hey! Pikmin is een spin-off van de populaire Pikmin-serie en de eerste Pikmin die in een 2D side-scrolling stijl is gemaakt. In een preview van het bekende Japanse tijdschrift Famitsu is er redelijk wat nieuwe informatie vrijgegeven. Zo zijn de functies van het touchscreen onthuld en de grootte van de game. Op het touchscreen zitten twee knoppen, de fluit waarmee je je Pikmin naar je terug roept en een jetpack, waarmee je een klein stukje kan vliegen. De rest van het touchscreen wordt gebruikt om Pikmin te gooien naar de plek die je aangeeft.

Verder is er nog informatie onthuld over het aantal levels in de game. Het spel zal acht gebieden hebben met elk vier normale levels. Elk gebied heeft daarnaast ook nog een geheim level en een baasgevecht. Dus totaal zullen er 48 levels in de game zitten.

De vaardigheden van de Pikmin zijn niet veranderd ten opzichte van voorgaande games. Zo kan rood goed tegen vuur, blauw tegen water, geel tegen elektriciteit, kan je vliegen met de gevleugelde Pikmin en kunnen de steen Pikmin rotsblokken vernietigen.

De game komt uit op 28 juli, tegelijkertijd met twee andere games en de New Nintendo 2DS XL.