Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De wereld van Squid Sisters: Hoofdstuk 2 en 3

Het verhaal van Splatoon 2 speelt zich twee jaar na het origineel af, maar wat is er in de tussentijd met de Squid Sisters gebeurd? Geheime rapportages over de twee gezusters duiken op en geven antwoord op deze vraag. In de derde en vierde rapportage wordt het tweede en derde hoofdstuk over het verhaal van de Squid Sisters behandeld.

Het verhaal van Splatoon 2 speelt zich twee jaar na het origineel af, maar wat is er in de tussentijd met de Squid Sisters gebeurd? Geheime rapportages over de twee gezusters duiken op en geven antwoord op deze vraag. In de derde en vierde rapportage wordt het tweede en derde hoofdstuk over het verhaal van de Squid Sisters behandeld. 

Hoofdstuk 2

Marie was alleen thuis. Ze was een dagje vrij, maar ze wist dat het leven spoedig weer hectisch genoeg zou worden vanwege repetities. Gelegenheden als deze om thuis even op adem te komen waren voor haar maar al te zeldzaam. Ze wist dat Callie druk bezig was en dat ze pas laat thuis zou komen. Marie deed daarom karweitjes die altijd bleven liggen en wachtte tot haar vriendin thuis zou komen.

Op ogenblikken als deze dwaalden de gedachten van Marie altijd af… “Hoe voelde Callie zich echt toen de resultaten van het laatste Splatfest bekend werden gemaakt? Ze leek uiteraard teleurgesteld, maar dat kwam gewoon omdat ze had verloren… toch? Of was ze eigenlijk jaloers op mijn toenemende populariteit? Is ze na al die tijd misschien nog steeds jaloers?”

“Moet je jezelf nou toch eens horen, Marie. Je fantasie speelt je parten. Je weet dondersgoed dat Callie niet jaloers is aangelegd. Misschien kom je zelfs een beetje arrogant over omdat je voortdurend aan dat Splatfest denkt. Je bent gewoon verwaand sinds je overwinning.” Dat besef zorgde ervoor dat Marie van zichzelf walgde…

Hoofdstuk 3

Op een dag werd Callie wakker gebeld door haar manager. De opnames die voor die dag waren gepland, moesten worden uitgesteld, omdat een andere artiest de studio nodig had. Callie was eigenlijk niet zo blij met dit nieuws, maar ze was vastbesloten om iets leuks te doen met deze onverwachte vrije dag. Callie kon Marie nergens in het appartement vinden. Merkwaardig… Ze wist zeker dat Marie ook vrij was die dag. Het was acht uur ’s ochtends, dus Marie kon nog niet zijn gaan winkelen. Callie besloot om zich aan te kleden en de deur uit te gaan om haar vriendin te zoeken. Ze besefte zich dat Marie de laatste tijd een beetje neerslachtig was geweest, alsof haar iets dwars zat.

Misschien was ze gewoon moe van het vele werken. Of misschien was er iets gebeurd waardoor ze van streek was. Callie dacht echter: ‘Het heeft geen zin om me de hele dag zorgen te maken om haar.’ Ze hadden de laatste tijd nauwelijks vrije tijd gehad, laat staan samen tijd doorgebracht. Callie nam zich voor om Marie te zoeken en samen een dagje te ontspannen. Callie trof Marie aan in een koffiebar met Pelle (ook wel bekend als Crusty Sean). De twee zaten samen aan een tafel te kletsen. Callie, Marie en Pelle kwamen oorspronkelijk uit dezelfde streek. Misschien zaten ze daardoor ook wel op dezelfde golflengte. Marie was nogal verlegen toen ze nog maar net in de stad woonde. Callie kon zich niet herinneren wanneer Marie voor het laatst zo vrolijk in een gesprek met iemand was verwikkeld en ze wilde de pret niet bederven. Callie besloot om in haar eentje terug naar huis te gaan. Callie was juist ontbijt aan het maken toen Marie thuis kwam. Marie was verbaasd omdat Callie al uit de veren was, maar de twee groetten elkaar zoals vanouds.

“Morgen.”

“Morgen.”

‘Die goeie, ouwe Marie’, dacht Callie. Terwijl ze zaten te eten, nodigde Callie Marie uit om te gaan winkelen. Dat zag Marie wel zitten.

Eerder werden geheime rapportages van het verhaal op Daily Nintendo geplaatst. De inleiding kan je terugvinden door op de onderstaande link te klikken:

Daily Nintendo houdt de geheime rapportages bij en deelt deze met jullie om het mysterie van de Squid Sisters te ontrafelen. Splatoon 2 staat gepland op 21 juli voor de Nintendo Switch.