Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Launch-verkoopcijfers van de Wii, Wii U en Switch met elkaar vergeleken

Nintendo heeft de verkoopcijfers van haar nieuwe console bekend gemaakt. Nu we dit weten, kunnen we deze vergelijken met eerdere consoles.

In de onderstaande grafiek woren de verkoopcijfers van de launch weergeven voor de Wii, Wii U en Switch weergeven. De totale verkoop is onderverdeeld in hardware (de hoeveelheid consoles er verkocht werden) en software (games en andere applicaties).

Verkoopcijfers

Zoals je kunt zien is de Switch het vrij goed aan het doen, zeker als je je bedenkt dat de Switch niet tijdens de feestdagen uitgebracht was, zoals dit wel het geval met de Wii en Wii U was.

Toch moet je rekening houden dat deze cijfers alleen de launch van de consoles betreft en dus niks zegt over het succes van een console. Zo liggen de verkoopcijfers kort na de launch van de Wii en Wii U volgens de grafiek erg dicht op elkaar, terwijl als je naar het totaalplaatje kijkt de Wii het stukken beter gedaan heeft dan de Wii U met een verschil van bijna 90 miljoen in hardware.

De Switch heeft een goede launch, en er zullen de komende tijd hoogstwaarschijnlijk nog velen over de toonbank gaan. Wat uiteindelijk bepaalt of de Switch een succes wordt is hoe de verkoop voor de komende jaren zich gaat ontwikkelen. Een goed aanbod aan games is hiervoor erg belangrijk.