Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reggie Fils-Aime over stopzetten NES Classic Mini productie

Nintendo’s Reggie Fils-Aime heeft gesproken over het stopzetten van de productie voor de Mini NES.

Nintendo’s Reggie Fils-Aime heeft gesproken over het stopzetten van de productie voor de Mini NES.

De Nintendo Classic Mini: NES was al vanaf het begin een erg populair apparaatje, maar bleek nogal moeilijk verkrijgbaar te zijn. Lang niet iedereen wist er een in huis te halen en inmiddels is ook duidelijk  dat de productie ervan stop is gezet. Reggie Fils-Aime sprak hierover en benadrukte als eerste dat hij de frustratie van gamers begrijpt die het product niet in huis hebben kunnen halen.

Oorspronkelijk moest de NES Mini nog korter beschikbaar zijn geweest, maar door de overweldigende vraag heeft Nintendo de productie langer door laten gaan. Dat de productie ervan nu stop is gezet heeft volgens Fils-Aime met name te maken met het feit dat Nintendo zich volledig op de toekomst wil richten. Fils-Aime wist tot slot ook nog te verzekeren dat er momenteel geen plannen zijn voor een SNES Mini. Wereldwijd werd de NES Mini 2,7 miljoen keer verkocht.

“But from our perspective, it’s important to recognize where our future is and the key areas that we need to drive. We’ve got a lot going on right now and we don’t have unlimited resources.”