Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Switch 2,74 miljoen keer verscheept, Zelda 3,84 miljoen keer

Vandaag hield Nintendo zijn aandeelhoudersbijeenkomst over het afgelopen financiële jaar en daar werd informatie gedeeld over hoe goed de Switch en Zelda het doen.

Vandaag hield Nintendo zijn aandeelhoudersbijeenkomst over de afgelopen financiële periode en daar werd informatie gedeeld over hoe goed de Switch en Zelda het doen.

De Nintendo Switch en Zelda doen het goed, dat is iets wat we al wisten. Overal is het apparaat uitverkocht en Breath of the Wild is ook slecht verkrijgbaar. Maar hoe goed precies was nog onbekend, tot vandaag. Nintendo heeft namelijk aangekondigd dat van de Switch vanaf 3 maart t/m 31 maart 2,74 miljoen exemplaren zijn verscheept. Dit is bijna 50% meer dan de oorspronkelijke verwachting van Nintendo om in maart 2 miljoen exemplaren van de console te verkopen.

Totaal heeft Nintendo ook 5,46 miljoen software titels verkocht. Hiervan zijn er 2,76 miljoen van Zelda. Totaal is de nieuwe Zelda game 3,84 miljoen keer verkocht over zowel de Switch versie als de Wii U versie samen.