Nieuwe details over Minecraft: Switch Edition

Tijdens een Twitch stream is Minecraft: Switch Edition off-screen getoond en zijn er nieuwe details bekend gemaakt.

Minecraft verscheen al eerder voor onder andere de PlayStation 4 en Wii U. In de game is het vooral de bedoeling om bouwwerken te maken met kubusvormige blokken.

We vatten deze details graag even voor je samen:

 • Spelers die al werelden hebben gemaakt op de Wii U-versie hoeven niet alles opnieuw te bouwen. Op een later moment wordt er een mogelijkheid toegevoegd om werelden over te zetten naar de Switch-versie.
 • De game zal draaien op 60 beelden per seconde. Volgende maand, wanneer de game uitkomt, zal de game geüpdatet zijn met de januari-update.
 • Op de Wii U waren werelden 864 bij 864 blokken. Op de PlayStation 4 en Xbox waren dit er 5120 bij 5120. In de Switch-versie van Minecraft zullen de werelden groter zijn dan bij de Wii U-versie maar kleiner dan die van onder andere de PlayStation 4, namelijk 3072 bij 3072.

Ben jij van plan om deze game aan te schaffen?

Jordy

Hoi, ik ben Jordy!

3 gedachten over “Nieuwe details over Minecraft: Switch Edition

  • 20/04/2017 om 17:39
   Permalink

   Ik merk dat ik op console ook heel anders speel dan op PC, op console bouw ik mijn base altijd in de buurt van spawn, ook de uitgebreide base, waar ik op PC een beginner base bouw bij de spawn en dan ga exploren voor een mooie plek, want die werelden zijn zo goed als infinite. Aan de andere kant spawn zijn voor mij de spawns op console vaak wat interessanter, maar dit is wel puur toeval.

Geef een reactie