[Retro Revisit] Ducktales NES

In onze nieuwe rubriek Retro Revisit blikken we terug op spellen van vroeger die het waard zijn om nog eens in de schijnwerpers te worden gezet.  Ga mee met ons terug in de tijd en ontdek spellen die je echt eens gespeeld moet hebben.

Vandaag blikken we terug op de NES-game Ducktales. Wie herinnert zich niet het NES-tijdperk met platformers die soms tenenkrommend pittig waren?! Menig Nes controllertje zal door de woonkamer zijn gegooid, en toch weer verder spelen omdat het o zo verslavend was. Veel van die klassiekers krijgen nu een geremasterd tintje en worden uitgebracht op huidige consoles. Dat kreeg ook Ducktales,  een side-scroller ontwikkeld door Capcom en uitgbracht door Nintendo in 1989. Dit keer nemen we het origineel echter onder de loep.

 

Ducktales is echt zo’n herkenbare platformer uit het NES-tijdperk. Capcom bracht in die periode meer side-scrollers uit, waaronder Chip ’n Dale, (Rescue Rangers) en Megaman,  games die qua graphics en gameplay erg veel leken op Ducktales.

Ducktales is een kleurrijke game die je speelt als Scrooge McDuck, de rijkste man van de wereld. Alsof dat nog niet genoeg is gaat hij op jacht naar meer schatten die hij moet vinden door vijf levels uit te spelen. Scrooge kan springen en gebruikt zijn wandelstok om de vele vijanden te verslaan of objecten aan te raken. De levels kunnen in elke willekeurige volgorde gespeeld worden, vergelijkbaar met de levels in Megaman.
Aan het eind van elk level moet hij een boss zien te verslaan om een schat te veroveren. Maar er zijn ook nog twee verborgen schatten te vinden, een gouden ring in de ‘African Mines’ en een gouden spiegel in de ‘Moon Level’. Als je alle levels weet uit te spelen word je terug getransporteerd naar Transylvania waar je de stijd aangaat met de eindbaas.

Door de non-lineare gameplay kun je terug naar eerdere levels om verborgen items en schatten op te sporen en andere levels vrij te spelen, maar je krijgt ook hulp van niet speelbare Ducktales characters, waaronder, Huey, Dewey en Louie. De neefjes geven Scrooge Mcduck door de game heen allerlei tips. Ook Magicia de heks is van de partij om het Scrooge lastig te maken in Transylvania.

Ducktales kent ook twee alternatieve eindes, voor als je de game helemaal wilt uitpluizen. De remake van de game, die je kunt kopen in de Wii U E-Shop, zal iets makkelijker speelbaar zijn als het origineel. Als je liever de NES-versie speelt, geen nood, het is nog steeds te koop in veel retrogamewinkels.

Onderstaande video toont bewegende beelden. Herinner jij die muziek ook nog zo goed?

4 gedachten over “[Retro Revisit] Ducktales NES

Geef een reactie