NES game Mystery World Dizzy krijgt na 20 jaar release

Mystery World Dizzy stond officieel gepland voor release in 1993, als port van de arcade game Fantasy World Dizzy. Nu, zo’n 20 jaar later, is de game alsnog uitgebracht ter viering van zijn 30-jarige bestaan. 

De Dizzy games gaan over een nogal behendig ei dat al koprollend de problemen van zijn game probeert op te lossen. Zo moest hij in het eerste deel een aantal magische voorwerpen verzamelen om valse tovenaars te verslaan en moet je in deel 3 (waar deze game een port van is) je best doen om je vriendin Daisy te redden, die tijdens een gezellige wandeling door het bos ontvoerd wordt door King Troll.

Dit jaar bestaat het personage Dizzy 30 jaar, voor de ontwikkelaars van de game reden genoeg om de niet gereleasde port alsnog uit te geven. Om ervoor te zorgen dat de game ook daadwerkelijk toegankelijk is geven ze game niet voor de NES uit, in plaats daarvan kan iedereen hem gratis in zijn browser spelen. Klik hier om een poging te wagen.

Een kickstarter campagne is inmiddels opgezet om de game alsnog op de NES te krijgen.

Patricia

Hallo daar! Mijn naam is Patricia en ik ben alweer 28 jaar oud. Ik hou van verhalen en ben een groot gedeelte van mijn tijd bezig deze te maken als zijnde tekeningen, tekst en games. Ik ben groot Nintendo fan sinds ik Pokémon Silver kreeg op mijn 11e verjaardag, en je kunt mij wakker maken voor games met unieke of excentrieke verhalen. Hoe gekker hoe beter!

Eén gedachte over “NES game Mystery World Dizzy krijgt na 20 jaar release

Geef een reactie