Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

DN Crew Talk: Wat is onze favoriete Nintendo-systeem?

Welkom in onze rubriek DN Crew Talk! In DN Crew Talk geeft ons team regelmatig zijn of haar mening over een actueel onderwerp. Deze week is gaat het over onze favoriete Nintendo-console.

Welkom in onze rubriek DN Crew Talk! In DN Crew Talk geeft ons team regelmatig zijn of haar mening over een actueel onderwerp. Deze week gaat het over onze favoriete Nintendo-console.

Randy

Het lijkt misschien een simpele vraag maar wanneer je er goed over na gaat denken dan is het nog knap lastig om je favoriete Nintendo console aller tijden te noemen. Vanaf de NES heb ik alle consoles van Nintendo gehad en van allemaal heb ik stuk voor stuk genoten. Toch denk ik dat ik uiteindelijk het meeste plezier heb gehad van de Nintendo 64. Twee extreem goede Zelda-titels zijn hier op verschenen, een voor zijn tijd echt revolutionaire Mario platformer, de Banjo-titels, GoldenEye en nog zoveel meer, soms misschien wat minder bekende, maar wel hele goede games. Op het gebied van spellen zijn voor mij op de Nintendo 64 zeker het meest aantal leuke titels verschenen. En natuurlijk ook niet heel belangrijk; Het was de allereerste console waarbij je met 4 spelers tegelijk kon gamen!

Jelle

Misschien is het de nostalgie, maar als ik mijn meest favoriete Nintendo-console moest kiezen, zou dat de Wii zijn.

Ik moet toegeven dat de Wii veel matige games heeft, maar die paar écht goede games die er waren, waren echt super. Zo had de Wii twee hele sterke Zelda-games en ook twee zeer goede Mario-games. Als ik het beste Wii-spel moest kiezen, zou het Super Mario Galaxy zijn. Zelfs als ik mijn nostalgie aan de kant schuif is dit spel objectief nog steeds heel goed als je deze met modernere spellen vergelijkt.

Een ander ding die ik geweldig vind is hoe toegankelijk de Wii is. De Wii bracht de hele familie bij elkaar om bijvoorbeeld een potje te gaan bowlen. Zoiets zou onmogelijk zijn als ik bijvoorbeeld een Gamecube had, omdat het met de meeste andere consoles van Nintendo vaak lastig is om iemand uit te leggen hoe de controls werken. Dat komt omdat je een controller met knoppen, triggers en bumpers hebt in plaats van de gemakkelijke motion controls.

Ik hoop dat ik net zoveel plezier met de Switch zal hebben als dat ik toen met de Wii had.

Jordy

Bij deze vraag zit ik toch te twijfelen tussen de Wii en Nintendo 3DS, maar als ik dan toch echt een keuze moet maken gaat mijn voorkeur uit naar de Nintendo 3DS. Er zijn zoveel top games verschenen voor dit systeem waarbij Mario & Luigi: Dream Team Bros en Mario Kart 7 slechts twee uit een veel grotere groep zijn. Dit was een van mijn eerste systemen samen met de Wii waarbij ik echt Nintendo nieuws ging volgen en Daily Nintendo ontdekte.

Glenn

Om te beginnen, hallo, sommige van jullie kennen mij waarschijnlijk alleen van het forum en de reacties, verder houd ik mij alleen op de achtergrond met DN bezig. Maar ook ik zal vertellen wat mijn favoriete Nintendo-console is. Voor velen zal hun eerste Nintendo-console juist een extra speciale zijn, maar voor mij is dat dan weer net niet mijn favoriete console. Mijn eerste Nintendo-ervaring was op een handheld, de Nintendo Gameboy, welke ik van de broer van mijn beste vriend gekregen had omdat hij hier zelf nooit wat mee deed. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de Gameboy Advance. Toen ik voor het eerst op de GBA speelde was ik net zeven jaar oud, daarmee bedoel ik natuurlijk dat het die dag mijn zevende verjaardag was.

28 Juni 2002, ik liep in pyjama naar mijn ouders toe, want ja, ik was jarig, en dat moest ik hen even laten weten. Wat ik niet wist is dat zij daar al wat voor mij klaar hadden liggen, en dat was hem dan, de Gameboy Advance, met Pokémon Silver en PHALANX erbij. Ik zou nu niet eens willen weten hoeveel uur ik in Pokémon Silver gestopt heb, gelukkig kan dat dan ook niet meer want na jaren was mijn save data weg, de interne batterij leeg. Voor de nostalgie heb ik deze dan ook vervangen en ben ik opnieuw begonnen. PHALANX is dan weer een ander verhaal, dit was een arcade stijl side scrolling shoot ‘em up game. Ik had geen idee wat het verhaal achter deze game was, ik sprak dan ook geen Engels, maar ook hiermee heb ik mij aardig wat uren vermaakt.

Een paar van mijn favoriete games heb ik gespeeld op de GBA, van originele Gameboy games tot indrukwekkende Advance games. In mijn persoonlijke top 10 favoriete games zou ik er dan ook wel een paar van deze neer willen zetten, zoals de Gen 2 Pokémon games voor de Gameboy (Color) en Mario Kart Super Circuit, wat ook meteen mijn eerste Mario game ooit was. Hoewel niet iedereen het daar mee eens zal zijn vermaak ik mij ook vandaag nog met deze kart-racer.

De roze bril des nostalgie is sterk.