Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Image & Form positief over grafische kracht Switch

De ontwikkelaar van onder andere Steamworld heeft zich positief uitgesproken over de grafische kracht van de Nintendo Switch.

Nintendo loopt al een aantal generaties achter op de concurrentie als het uitkomt op grafische kracht van een console. In feite geldt dit ook voor de Nintendo Switch daar deze duidelijk minder krachtig is dan de Playstation 4 en Xbox. Toch is het verschil niet zo heel groot als we denken volgens ontwikkelaar Image & Form. Sterker nog, de ontwikkelaar beweert zelfs dat de Switch qua grafische kracht nog best goed in de buurt komt van bijvoorbeeld de Playstation 4. Als voorbeeld moet hij het spel Fast RMX en ook Snake Pass:

Switch isn’t as powerful as the PS4 or Xbox One, but it’s pretty darn close. Just look at Snake Pass or Fast RMX. Snake Pass is extra interesting, because look at how good the graphics are compared to the PS4 version. I think if developers put their mind to it and optimise the game for the Switch, it can run anything.