Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Eiji Aonuma: “Open wereld is de nieuwe standaard voor Zelda-games”

In een interview met het Japans tijdschrift Famitsu heeft ontwikkelaar Eiji Aonuma aangegeven dat de open wereld-formule, welke we kennen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, de nieuwe standaard zal zijn voor de nieuwe Zelda-games.

Dit gaf hij aan nadat hem werd gevraagd wat er gaat gebeuren bij het ontwikkelen van een volgende game in de reeks. Gezien de populariteit van Breath of the Wild is het niet gemakkelijk om de hoge verwachtingen van een nieuw deel waar te maken. Daarom vroeg men aan Aonuma of de volgende game weer een ‘open-world game’ zal worden of dat de serie terugkeert naar de eerdere delen.  Zijn antwoord hierop was : “Ik denk dat de open wereld in de toekomst de standaardvorm zal worden.”

Goed nieuws dus voor fans van Breath of the Wild. Op dit moment is men druk bezig met DLC voor Breath of the Wild welke in de wintermaanden uit moet komen.  Gaat jouw voorkeur ook uit naar open-world spellen in de Zelda-reeks?