Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Retro Revisit] Kid Icarus: Of Myths and Monsters

In onze nieuwe rubriek Retro Revisit blikken we terug op spellen van vroeger die het waard zijn om nog eens in de schijnwerpers te worden gezet.  Ga mee met ons terug in de tijd en ontdek spellen die je echt eens gespeeld moet hebben.

Deze keer de eer aan een van de moeilijkere maar ook betere spellen die op de Gameboy is verschenen: Kid Icarus: Of Myths and Monsters. Kid Icarus wordt vaak vergeleken met Metroid aangezien het op hetzelfde systeem draait, namelijk op de  Metroid II: Return of Samus engine. Toch is de game qua gameplay daar niet mee te vergelijken.

Kid Icarus: Of Myths and Monsters speelt zich af in Angel Land met aan het hoofd godin Palutena. Zij voorspelt dat de slechte demon Orcos Angel Land aan wil vallen. Pautena schakelt de hulp van engel Pit in welke een training krijgt om de drie geheime schatten van Angel Land te gebruiken. Jouw missie is om de drie schatten te vinden en daarmee Orcos en zijn leger te verslaan.

In de game speel je dus als engel Pit en moet je het opnemen tegen de kwade Orcos. Met een tal van wapens ,beginnend met de bekende pijl en boog, speel je door de verschillende levels heen en neem je het op tegen vijanden en bazen. Tijdens je reis kun je upgraden en items kopen. Hiervoor moet je hartjes verzamelen tijdens het spelen. Wat Kid Icarus zo leuk maakt is dat de wereld erg groot is en er van alles te ontdekken valt. Er zijn veel items die je kunt kopen  en ook schatten om te vinden. Het spel is alles behalve gemakkelijk maar wanneer je de tijd neemt om de werelden te ontdekken,  nieuwe items te vinden,  jezelf te upgraden en zo sterker te worden, zul je uiteindelijk zeker de eindbaas kunnen verslaan. Voor zijn tijd biedt het spel dan ook veel diepgang. Uiteindelijk vindt Pit de drie schatten en verslaat hij Orcos. Pit reist meteen terug naar Angel Land en treft daar de herboren Palutena aan.

Kid Icarus werd door de media goed ontvangen. Het spel eindigde zelfs als 84e in IGN’s lijst van top 100 spellen aller tijden! Omdat het spel zeker niet al te gemakkelijke is,  vrij laat verscheen en ook door veel gamers werd gezien als een soort Metroid-kloon, werd het spel niet een groot commercieel succes die het eigenlijk wél verdiende. Grafisch oogt de game mooi en vooral erg divers. De wereld zit bovendien vol met detals en de vijanden zien mooi ontworpen. Het geluid is ook een sterk punt van de game. De velen deuntjes zullen je zeker bij blijven na het spelen!

De Gameboy-versie was de tweede Kid Icarus game die werd uitgebracht. Eerder verscheen al een deel op de NES. Een groot verschil tussen deze versies is dat Pit in Myths and Monsters beide richtingen op kan lopen zonder af te gaan en daarmee duidelijk meer diepgang biedt. Inmiddels zijn er drie delen verschenen in de Kid Icarus-franchise. De Gameboy-versie, de NES-versie en Kid Icarus: Uprising voor de Nintendo 3DS. Dit laatste deel kende een compleet andere gameplay dan de eerste twee delen. Wél keren veel bekende characters terug in de 3DS-titel. Beelden van de klassieker Kid Icarus: Of Myths and Monsters kun je hieronder nog eens bekijken. Lijkt de game jou erg leuk? Inmiddels is deze verkrijgbaar in de 3DS Virtual Console en kun je oude tijden nog eens herbeleven.