Shinya Takahashi: “Onconventionele Switch-games op komst”

Shinya Takahashi, een director bij Nintendo, sprak in een interview met Ebitsu over opkomende Switch-games.

In het interview tegenover het Japanse magazine legde hij uit dat Nintendo bezig is met nieuwe games voor de Switch. Nintendo werkt hard aan nieuwe titels waaronder ook aan compleet nieuwe IP’s. Nintendo wil vooral onconventionele games naar de Switch brengen. Hierbij gaat het om vernieuwende titels welke unieke gameplay bieden zoals Brain Age.

Dat Nintendo nieuwe IP’s naar de Switch gaat brengen komt niet als een verrassing. Nintendo’s nieuwste IP ARMS zal haar eerste debuut maken op de Switch en ook Splatoon 2, een vrij nieuwe IP, zal ook binnenkort voor de Switch uitkomen. Ook The Legend of Zelda: Breath of the Wild, hoewel al een oude IP van Nintendo, breekt weg van eerdere games en voelt aanzienlijk anders aan als eerdere spellen uit de reeks.

Jelle

Ik vind Nintendo en technologie zeer interessant. Ik ben altijd opzoek naar de volgende game met een nieuwe ervaring. Ik stof oudere spellen ook vaak nog wel eens af.

8 gedachten over “Shinya Takahashi: “Onconventionele Switch-games op komst”

 • 27/03/2017 om 08:05
  Permalink

  Hoop dat ze vooral weer eens ouderwets goede games maken die laten zien waar de kracht van Nintendo ligt. TLoZ-BotW smaakt naar (veel) meer. Heerlijk dat ze zo vernieuwend kunnen zijn met een van hun meest waardevolle IP’s. Vooral na dat eeuwige gezeur over dat ze teveel hun IP’s uitmelken. E3 kom d’r maar in 🙂

  PS; verassing.. Slatoon.. lang leve spellingscontrole 😉

 • 27/03/2017 om 13:13
  Permalink

  heb erg zin in de e3 hoop op veel spellen zker rpgs waarbij je dingen kan vezamelen en levelup kan of mischien zelfs zekere monster kan verzamelen (pokemon of digimon)

 • 27/03/2017 om 23:03
  Permalink

  Maak een goeie ouwe 2D metroid of op zijn minst Metroid Prime 4, en misschien iets heel onverwachts (Luigis mansion 3?)

  En ten slotte misschien nog Virtual Console en die switch wordt een success!

  (maar ja, je kan ze niet allemaal hebben uiteraard)

 • 28/03/2017 om 14:47
  Permalink

  Ik hoop altijd op een super mario galaxy 3(die waarschijnlijk niet meer gaat komen na de poll hierover). Ik hoop dat super mario oddessy een goeie vervanger word(veel vijanden uit galaxy schijnen hier terug te komen)

Geef een reactie