Switch verkopen in Japan dalen in tweede week na goede start

De goede start van de Switch in Japan kan helaas niet worden doorgetrokken in de tweede week dat de console in de winkel ligt. 

De nieuwe console van Nintendo wist bij launch vele records te verbreken. Dit was niet het geval in Japan, maar werden er daar toch nog een flink aantal Switch-spelcomputers verkocht, namelijk 313.700 stuks. Nu zijn ook de cijfers van de tweede week dat de nieuwe hardware in de winkel ligt bekend en deze zijn een stuk minder rooskleurig voor het land van de rijzende zon. Er werden namelijk maar 62.000 exemplaren verkocht. Dat is zelfs nog slechter dan de Wii U in week twee. Hiervan werden er 127.000 van verkocht.

De flinke daling in verkopen kan een aantal redenen hebben: zo viel de tweede week van de Wii U gelijk met de feestdagen en de Switch is nu moeilijk te krijgen. Als het laatstgenoemde de reden is voor de daling, dan zullen de verkopen in de komende maanden bijtrekken.

Patrick

Ik ben opgegroeid met Nintendo en daarom blijft dit merk speciaal voor mij. Dit komt natuurlijk ook door de games die zij bieden die toch net iets anders brengen dan die van de concurrent.

2 gedachten over “Switch verkopen in Japan dalen in tweede week na goede start

  • 19/03/2017 om 18:52
    Permalink

    Inderdaad, zou interessanter zijn om te weten hoeveel % van de beschikbare consoles verkocht zijn.
    Maar toch, al zou het door de slechte beschikbaarheid komen, het is een teken van een te vroege (maar ook weer een uitgestelde) launch.

Geef een reactie