Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Batterij duur Nintendo Switch getest

Bij de bekendmaking van de Switch gaf Nintendo aan dat de batterij waarmee je in handheld mode kan spelen het zo ongeveer 3 uur uithoud. Siliconera.com heeft dit nu getest tijdens het spelen van Zelda: Breath of the Wild.

Bij de bekendmaking van de Switch gaf Nintendo aan dat de batterij waarmee je in handheld mode kan spelen het zo ongeveer 3 uur uithoud. Siliconera.com heeft dit nu getest tijdens het spelen van Zelda: Breath of the Wild. 

Nadat de Switch volledig was opgeladen had Siliconera 2 uur en 39 minuten de tijd om Hyrule te ontdekken voordat ze de waarschuwing kregen dat de batterij bijna leeg was. Dit was op het moment dat de batterij op 1% stond, en 9 minuten later ging de Switch in slaapstand. De gehele tijd stond de helderheid van het scherm op de standaard instellingen. In totaal heeft de batterij het dus 2 uur en 48 minuten uitgehouden.

Daarna hebben ze de Switch weer aan de stroom gedaan, ditmaal om de oplaadtijd te kunnen testen. Het duurde 4 minuten voordat de Switch weer kon worden aangezet. Na een uurtje stond de batterij weer op 45%, en het duurde in totaal 3 uur en 4 minuten om het geheel weer op 100% te krijgen.