Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hands-On: Snipperclips

Snipperclips is een game die ontwikkeld wordt door het indiebedrijf SFB Games. Het is nieuw soort puzzelgame, maar is het ook uitdagend?

Snipperclips is een game die ontwikkeld wordt door het indiebedrijf SFB Games. Het is nieuw soort puzzelgame, maar is het ook leuk en uitdagend?

Naast ARMS is Snipperclips toch wel de grootste verrassing voor de Switch. Het is een simpele game, maar wel enorm uitdagend. Het spel zal een single-player modus hebben, maar het is vooral gemaakt voor co-op. Die modus konden wij dan ook proberen. In de demo van tien minuten kregen we eerst een korte tutorial over hoe het spel in elkaar zit. In het spel bestuurt ieder een eigen personage die kan knippen. De bedoeling van Snipperclips is om de personages met elkaar te laten overlappen, om stukjes van elkaar af te knippen. Op die manier krijg je nieuwe vormen en daarmee kan je verschillende puzzels oplossen. Zo moet je een potlood in een slijper doen of moet je één van de personages puntig maken om ballonnen lek te prikken. De puzzels zijn leuk en uitdagend. Hoewel de game er simpel uitziet, zijn we erg onder de indruk van de diepgang van een aantal puzzels. Het is nog wel afwachten of de single-player-modus net zo goed is maar de eerste indrukken zijn positief.