Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hands-On: Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 is een topgame dat staat vast, is deze versie net zo goed?

Mario Kart 8 is een geweldige Wii U-titel, dat staat vast. Hoe pakt de Deluxe-versie uit?

Mario Kart 8 Deluxe is, zoals de naam al doet vermoeden, in de basis Mario Kart 8. In de Deluxe-versie heeft Nintendo echter wel een aantal vernieuwingen doorgevoerd én alle eerder verschenen DLC toegevoegd. Alle levels in de game zijn hetzelfde als in de Wii U-versie maar je hebt nu wél in een keer het complete pakket.

Mario Kart 8 Deluxe heeft voor het eerst de mogelijkheid om via LAN met maximaal acht spelers lokale multiplayer aan te gaan. Tijdens het Switch-evenement hebben we deze modus met vier man uitgeprobeerd, iets wat positief uitpakte. Alles werkte erg soepel. De game had geen lag en speelde heel soepel in de handheld modus. Ook nieuw is dat je met Deluxe weer twee items tegelijk vast kan houden ten opzichte van het ene item in de Wii U-versie. Een kleine verandering die alles net even chaotischer en daarmee leuker maakt.

Daarnaast konden we de nieuwe battle modus in split-screen modus proberen waarbij beide spelers één Joy-Con helft hadden om te spelen. Wat direct opviel is dat de game goed speelbaar is met split-screen en dat de Joy-Con in elk geval voor kortere sessies prima aanvoelt om mee te gamen. De nieuwe battle-modus is precies waar al om werd gevraagd sinds de lancering van Mario Kart 8 en daarmee een prima toevoeging. Al met al zal Deluxe een port worden met vooral meer content. Doordat alle eerdere DLC inbegrepen zit heb je in elk geval het meest complete pakket wat je kunt krijgen. Een slechte game haal je er dus niet mee in huis. Rest alleen nog de vraag of dat voor jou persoonlijk de prijs van rond de 50 euro rechtvaardigt.