Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Project Giant Robot geannuleerd

Tijdens E3 2014 werd Project Giant Robot onthuld als een van Miyamoto's projecten voor de Wii U. Tijdens de aandeelhoudersvergadering is naar buiten gebracht dat het project is geannuleerd.

Tijdens E3 2014 werd Project Giant Robot onthuld als een van Miyamoto’s projecten voor de Wii U. Tijdens de aandeelhoudersvergadering is naar buiten gebracht dat het project is geannuleerd.

Project Giant Robot zou net als Star Fox Zero en Star Fox Guard (destijds Project Guard) de functionaliteit van de GamePad als tweede scherm optimaal benutten. Op een trailer en speelsessie voor de pers op hetzelfde evenement na bleef het angstvallig stil betreft het project. Tijdens voorgaande aandeelhoudersvergaderingen bleef de titel op het lijstje staan van aankomende titels voor de Wii U, maar daar bleef het dan bij.

Anno 2017 is bekend geworden dat Project Giant Robot niet meer zal worden uitgebracht. De reactie van Nintendo is als volgt:

“We hebben de beslissing gemaakt (om de game te annuleren) nadat we onze algemene product- en ontwikkelingsstrategie hebben overwogen.”

Het moet nog blijken dat Project Giant Robot ooit nog het levenslicht zal zien. Wat vind jij van het nieuws? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!