Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Meer informatie over Pokémon Bank-update

Januari loop al langzaam op zijn einde, dus dat betekent dat een dezer dagen de nieuwe update voor Pokémon Bank moet verschijnen. Serebii heeft een aantal nieuwe details gedeeld over de update.

Januari loop al langzaam op zijn einde, dus dat betekent dat een dezer dagen de nieuwe update voor Pokémon Bank moet verschijnen. Serebii heeft een aantal nieuwe details gedeeld over de update. 

Sinds Pokémon X en Y kunnen spelers gebruik maken van de Pokémon Bank. Deze applicatie is ontwikkeld om meer Pokémon te kunnen opslaan en ze over te plaatsen van game naar game. Met de laatste update wordt het mogelijk om Pokémon uit generatie zes, dus uit X/Y en OmegaRuby/AlphaSapphire, over te zetten naar de nieuwste games in de serie. Niet alleen dat, ook de Virtual Console-versies van Pokémon Red, Blue en Yellow zullen ondersteund worden.

De informatie die Serebii naar buiten brengt beantwoordt een aantal brandende vragen van fans met betrekking op het overzetten van Pokémon uit de Virtual Console-titels. Serebii bevestigt dat als je een Pokémon uit deze games overzet naar Sun of Moon, deze minimaal drie perfecte IV-stats heeft, een willekeurige nature zal hebben en kans heeft om zijn Hidden Ability te krijgen. Om het af te maken zal de Pokémon ook een speciaal icoontje krijgen om te laten zien dat hij afkomstig is uit een Game Boy-titel.

Naast de mogelijkheid om Pokémon over te plaatsen, zal de update ook een Pokédex-functie toevoegen aan de Bank. Pokémon Sun en Moon waren de eerste mainstream-games uit de serie zonder een Nationale Pokédex, vandaar dat deze nu is inbegrepen in Pokémon Bank. De digitale encyclopedie zal alle Pokémon die je in de 3DS-titels hebt gevangen registreren, zelfs als je ze niet overplaatst.

De update voor Pokémon Bank zal voor het einde van januari live gaan