Vergelijking Wii U/Switch Breath of the Wild

YouTuber Zelda Podsmashers heeft een video online gezet waarin de grafische verschillen tussen de Wii U- en Switch-editie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild zichtbaar wordt gemaakt. Lees verder om de verschillen waar te nemen!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild zal vanaf 3 maart te vinden zijn in de winkelschappen. Dit geldt zowel voor de Wii U-versie als de Switch-editie, maar wat zijn de grafische verschillen? Eerder werd al bekend gemaakt dat een verschil resolutie is waar te nemen. De Switch-editie kent een resolutie van 900p/30fps en de Wii U-versie mag het doen met 720p/30fps. Betreft de framerate zal de Switch versie minder tot geen last hebben van framedrops.

De onderstaande beelden hebben betrekking op de grafische verschillende in de scenes van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Wat direct opvalt is dat de Switch-versie scherper en gedetailleerder oogt. Aanschouw het zelf!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

7 gedachten over “Vergelijking Wii U/Switch Breath of the Wild

 • 23/01/2017 om 16:00
  Permalink

  Een oneerlijke vergelijking, als je het mij vraagt.
  De Wii U footage is 9 maanden oud dus het is hoe dan ook verbeterd daarna.

 • 23/01/2017 om 20:10
  Permalink

  En wie weet was die Switch footage wel gewoon via een (sterkere) PC afgespeeld.
  Maargoed, graphics zullen niet in de weg zitten van gameplay bij de WiiU versie, al zal denk ik de Switch versie wel de ‘betere’ van de twee worden.

 • 24/01/2017 om 10:58
  Permalink

  Het ziet er naar uit dat Nintendo met de Switch qua grafische kracht dezelfde keuze heeft gemaakt als met de Wii. De Wii was ook maar iets beter grafisch dan de GameCube en dit lijkt ook het geval te zijn met de Switch: het is iets beter dan de Wii U.

  De Switch moet het dan ook echt hebben dat het ook mogelijk is om dezelfde games ook ‘on the go’ te spelen. Dat is ook helemaal niet erg, want kijk hoe succesvol de Wii was.

Geef een reactie