Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia aangekondigd voor 3DS

In de Nintendo Direct van vandaag is een nieuwe Fire Emblem-titel aangekondigd, Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia. De game komt op 19 mei naar de 3DS.

In de Nintendo Direct van vandaag is een nieuwe Fire Emblem-titel aangekondigd, Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia. De game komt op 19 mei naar de 3DS.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia is hevig geïnspireerd op Fire Emblem Gaiden, de tweede game in de Fire Emblem-serie, die toentertijd alleen in Japan is uitgebracht. Deze had een aantal unieke gameplay elementen, die ook gerepresenteerd zullen zijn in Echoes. Hierdoor kan er naast de bekende turn-based gevechten ook vrij worden rondgelopen om kerkers te verkennen.

Het verhaal gaat over een tweetal protagonisten, Alm and Celica genaamd.  Ze zitten vast in een tragische oorlog die de continenten van Valentia verdeeld. De cutscenes die dit verhaal verder uitleggen zijn geproduceerd door Studio Khara, bekend van onder andere Ponyo en de Neon Genesis Evangelion-films.

Van de protagonisten komen tevens amiibo’s uit, die ook vanaf 19 mei te krijgen zullen zijn.