Aonuma: Mogelijk nog een Zelda-titel naar de Switch

In maart komt Breath of the Wild naar zowel de Wii U als naar de Nintendo Switch, maar het ziet er naar uit dat dit niet het enige avontuur zal zijn van Link op de nieuwe console van Nintendo. 

Volgens producer Eiji Aonuma is de mogelijkheid van een tweede Zelda-titel op de Switch niet uitgesloten. Aan IGN vertelede Aonuma dat volgens hem bij Breath of the Wild nog niet alle mogelijkheden van de nieuwste console zijn gebruikt. “I haven’t been able to fully use all of the new features of the system, there could be the possibility of another Zelda on Nintendo Switch.”

Daarnaast was er de vraag wat er nog mogelijk was voor Zelda nu BotW een enorm grote game lijkt te zijn. De producer grapte dat het altijd makkelijk is het beste te overtreffen. “It’s always easy to top the best” om daar het volgende aan toe te voegen:

“I think the core element of Zelda gameplay kind of stays the same. There’s the main character development as well as characters you meet along the way, and then you learn new things as the character develops. With that said I think we could keep all that, and then I do wonder how we can expand from here with that in mind.”

Ook Shigeru Miyamoto kwam ook nog even om de hoek kijken en had de lachers op zijn hand.

Mr. Aonuma is the producer for Zelda. If we don’t create another one, he’s going to be out of a job, that should be his motivation for another one. As a company, Nintendo releases a main series in our key franchises for every new hardware that we’ve put out. If we release another hardware, that’ll be another new Zelda.”

Roël

Ik ben geboren in 1985 en al vanaf het begin betrokken bij DN in diverse rollen zoals redacteur, moderator en social media medewerker. Fan van natuurlijk Nintendo maar ik heb ook een Playstation in huis! Sportfreak en twitteraar (@_dimc85).

16 gedachten over “Aonuma: Mogelijk nog een Zelda-titel naar de Switch

 • 18/01/2017 om 09:15
  Permalink

  Haha… ze leren het ook nooit he:P Het heeft 5,5 jaar geduurd voordat deze nieuwe zelda eindelijk gaat uitkomen. Dat maakt op zich niet uit, maar dan denk ik: Een nieuwe Zelda zal op zijn minst van het kaliber BOTW zijn (of misschien nog wel groter)… hoelang zal die ontwikkeling dan wel niet gaan duren?:P

  Voor mijn gevoel mag Nintendo sowieso het personeelsbestand eens wat meer gaan uitbreiden. Eigenlijk, als je er over nadenkt, is het best slapjes qua ontwikkeltijden. Kijk hoelang het duurt voordat we een nieuwe game krijgen van de grootste franchises van Nintendo:

  Zelda: 5,5 jaar
  Mario: 4 jaar
  Pikmin: 4 jaar of langer
  Nieuwe Mariokart: (uitgaande dat deze niet in 2017 uitkomt): 4 jaar; waarschijnlijk langer
  Nieuwe SSB: (uitgaande dat deze niet in 2017 uitkomt): 4 jaar; waarschijnlijk langer
  Metroid: 7 jaar.

  Eigenlijk best weinig voor een bedrijf als Nintendo, die het juist van deze games moet hebben. Beter breiden ze het personeelsbestand fors uit en verdubbelen (of verdriedubbelen) ze het aantal nieuwe games die uitkomen hiervan. Ga desnoods met meerdere ontwikkelteams werken, waarvan elk team om het jaar een nieuwe game moet opleveren… Beetje hetzelfde principe als bij COD.

 • 18/01/2017 om 10:12
  Permalink

  Breath of the wild is al een tijd klaar. Ze hadden deze game allang uit kunnen brengen op de wii u. Maar omdat ze een sterke launch titel voor de switch wilden hebben, hebben ze gewacht. Als je denkt dat ze nu pas beginnen met het ontwikkelen van de nieuwe zelda dan heb je het mis. De nieuwe zelda is al zeker twee jaar in ontwikkeling dus no way dat je nog 5 jaar moet wachten.

 • 18/01/2017 om 11:40
  Permalink

  Ben benieuwd, en ik heb ook een vermoeden dat we nog 1 a 2 zelda remakes gaan krijgen voor de Switch. Hopelijk een Skyward Sword zonder Wii remote functie 😀

 • 18/01/2017 om 17:09
  Permalink

  @twisted
  Die 5,5 jaar is geteld vanaf t moment dat SS uitkwam (meen ergens in november 2011?) op dat moment was – Als jou redenatie klopt – BOTW dus toen ook al twee jaar in ontwikkeling… dus begon de ontwikkeling in november 2009! Hoe je t ook bekijkt… er zit tog egt 5,5 jaar tussen SS en BOTW. Tussen SS en TP zat ook 5 jaar! Dus je zult tog egt waarschijnlijk weer 5 ongeveer 5 jaar moeten wachten op een nieuwe Zelda!

  @majorasmax
  Ja… ik wil zeker goede games. Altijd kwaliteit biven kwantiteit… maar zoals ik al zei…. als je je personeelsbestand verdubbeld en met meerdere ontwikkelteams gaat werken, dan kan je ook meerdere games uitbrengen, zonder dat je per definitie kwaliteit inlevert

  • 18/01/2017 om 20:13
   Permalink

   Hmmm, of het betreft een directe opvolger van breath of the wild (een soort trilogy misschien) dan kunnen ze op dezelfde game engine en graphics voortborduren en scheelt het weer in de ontwikkel tijd. Zou nice zijn.

   • 18/01/2017 om 20:25
    Permalink

    Dat zou indd we goed kunnen… en eerlijk gezegd zou k dat ook niet erg vinden😂 de engine ziet er prachtig uit😂

    Een hd versie van ss zal ook wel gaan komen op de swith… maar welke zelda titel kan je daarna nog gaan heruitbrengen? TP en WW zijn al op de wii u uitgebracht en OOT en MM op de 3DS… al zou ik van deze twee heeeeeel graag een remake willen zien in de unreal 4 engine😍

 • 18/01/2017 om 22:41
  Permalink

  Ik gok eerder op een ‘2d’ zelda die goed gebruik van de multiplayer van de switch maakt.
  Zal ook wel iets sneller klaar zijn.

 • 20/01/2017 om 15:10
  Permalink

  Best een déjà vu met twillight princess, toen werd er ook gevraagd komt er nog een nieuwe zelda. En dat is gebeurd met skyword sword in 2011 zn beetje laatste spel voor de wii in die tijd dus met de switch zal dat ook dan gebeuren.

 • 20/01/2017 om 15:16
  Permalink

  Tantalus die de HD remake van twillight princess had gemaakt is trouwens ook bezig met een ander nintendo game. sinds ze TP geremaked hebben, vertrouwd Nintendo de studio en mogen ze meer nintendo games behandelen. Skyword Sword HD misschien??

Geef een reactie