Nintendo Switch ondersteunt Micro SD-kaarten tot en met 2TB

Nintendo liet eerst weten dat de Switch Micro SD-kaarten tot 256GB zou gaan ondersteunen, maar hier zijn ze op terug gekomen. Er kan namelijk een 2TB-kaart in de nieuwe spelcomputer gestopt worden. 

Voor mensen die hun games alleen digitaal kopen is dit natuurlijk goed nieuws. De Switch heeft maar 32GB aan interne geheugen en dat zit natuurlijk zo vol. De nieuwe Zelda is al meer dan 13GB, dus dan is er nog weinig ruimte over voor andere titels.

Dit alles klinkt goed, maar op het moment zijn er helemaal geen 2TB Micro SD-kaarten beschikbaar. Het grootste wat nu beschikbaar is is 512GB, maar 1TB zal hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog in de winkel liggen.

Toch zit hier ook weer een keerzijde aan. Er is dus wel een mogelijkheid om meer geheugen toe te voegen, maar daar moet flink geld voor worden neergelegd. Zo is een 512GB op het moment meer dan 200 Euro. Laat staan wat straks de 1TB gaat kosten.

Patrick

Ik ben opgegroeid met Nintendo en daarom blijft dit merk speciaal voor mij. Dit komt natuurlijk ook door de games die zij bieden die toch net iets anders brengen dan die van de concurrent.

6 gedachten over “Nintendo Switch ondersteunt Micro SD-kaarten tot en met 2TB

Geef een reactie