Online diensten op de Switch zullen betaalde services worden

Nintendo heeft aangekondigd in de Switch presentatie van 2017 dat online functies betaald zullen gaan worden.

De online diensten van de Nintendo Switch zullen gratis zijn in de proefperiode. Deze proefperiode zal tot de herfst van 2017 zijn. Nadat de proefperiode afgelopen is wordt het een betaalde dienst, al is de prijs tot nu toe nog onbekend. Dit zal voor zover wij weten geen invloed hebben op Nintendo Network op de Wii U en 3DS.

De nieuwe services voor de console zullen ook via je smartphone of tablet te gebruiken zijn. Zo kan je chatten, afspreken en vrienden uitnodigen zonder dat je daarvoor de Switch nodig hebt.

Eerdere geruchten zeiden dat Nintendo met DeNA samenwerkt om de online services in te richten. Dat gerucht zal dus goed waar kunnen zijn.

Update: Meer informatie is onthuld over de service:

Available in March (Free trial)
Online Play on Nintendo Switch

You’ll be able to play compatible co-op and competitive games online by signing in with your Nintendo Account. Online play will be free for Nintendo Account holders until our paid online service launches in fall 2017.

After the free-trial period, most games will require a paid online service subscription from Nintendo in order to play online.

This service is only for Nintendo Switch. It does not affect Wii U or Nintendo 3DS systems or online play.

Planned for fall 2017
Online lobby and voice chat

Our new dedicated smart device app will connect to Nintendo Switch and let you invite friends to play online, set play appointments, and chat with friends during online matches in compatible games─all from your smart device.

A free, limited version of this app will be available for download in summer 2017.

Monthly game download

Subscribers will get to download and play a Nintendo Entertainment System™ (NES) or Super Nintendo Entertainment System™ (Super NES) game (with newly-added online play) for free for a month.

Exclusive deals

Special offers for subscribers may include discounts on select digital games and content.

Hieronder zie je het fragment in de presentatie waarin dit aangekondigd wordt.

Jelle

Ik vind Nintendo en technologie zeer interessant. Ik ben altijd opzoek naar de volgende game met een nieuwe ervaring. Ik stof oudere spellen ook vaak nog wel eens af.

12 gedachten over “Online diensten op de Switch zullen betaalde services worden

 • 13/01/2017 om 08:45
  Permalink

  dit vind ik wel heer erg vervelend (netjes uitgedrukt)
  dus nu moeten we betalen om online te kunnen spellen en dan ook nog eens per maand nou dus geen online gamen meer voor mij

 • 13/01/2017 om 10:09
  Permalink

  Nee, dat lijkt me niet. Anders zou je geen digitale games meer kunnen kopen zonder abbonnement en dan snijden ze zichzelf in de vingers.

  Ik ben benieuwd of je die maandelijkse game ook echt mag houden of dat ie verdwijnt als je abbo verloopt. Vind ik echt nadeel bij de PlayStation.

 • 13/01/2017 om 11:02
  Permalink

  Ik vind het niet erg om te betalen voor online te mogen spelen, maar dan moet er wel een reden zijn om online te spelen. Bij de Wii U heb ik weinig online gespeeld. Een beetje Mariokart in het begin (maar ik blijf de online modus te beperkt vinden), SSB (idem) en Mariomaker (maar dat is in principe een online spel). Ik hoop dus dat Nintendo het online gaming ook verder en dieper uitwerkt: voicechat moet ook TIJDENS het spelen, meer games die online gaming ondersteunen, en online gaming die verder gaat dan miiverse-berichtje in een fles.

 • 13/01/2017 om 11:35
  Permalink

  Ergens snap ik wat dat Nintendo dit gaat doen, voor niks gaat de zon op en de servers onderhouden zich niet uit zichzelf.

 • 13/01/2017 om 14:28
  Permalink

  Het abonnement loopt flink achter bij die van PlayStation en Xbox. Je krijgt nu maandelijks 1 game die je alleen de desbetreffende maand kan spelen. Het is te hopen dat ze dan ook flink onder de 60 euro per jaar gaan zitten, want anders krijg je niet veel waar voor je geld.

Geef een reactie