Daily Talk: Wat is jouw reactie op de Switch-presentatie?

Welkom bij Daily Talk, hét discussieplatform op Daily Nintendo. Regelmatig tref je hier een nieuwe stelling of vraag aan, over Nintendo of gaming in het algemeen.

Dit keer staat de Daily Talk in het teken van de Nintendo Switch, waarvan we vandaag alles te weten kwamen wat we wilde weten. De release, de prijs, games en meer kwamen aan bod in de live presentatie. Tijd om na te bespreken dus!

Ben jij omvergeblazen? Welke game wil jij écht meteen hebben? Miste je iets? Of wil je gewoon even zeggen hoe gek je nu al van het wachten wordt? Let’s talk!

18 gedachten over “Daily Talk: Wat is jouw reactie op de Switch-presentatie?

 • 13/01/2017 om 12:59
  Permalink

  Vond het best wel een goede presentatie, maar ik had wat meer games verwacht. Ik verwachte bijvoorbeeld wat van Pikmin te zien of een nieuwe Metroid, maar goed.
  Zelda wordt natuurlijk een geweldige game! Mario Kart 8 Deluxe is ook leuk (wel balen dat ik de DLC op de Wii U voor niks heb gekocht nu) en die nieuwe Mario game zag er ook top uit. De andere spellen interesseren mij eerlijk gezegd niet zo veel.
  De prijs is best mooi, maar ik ben vooral blij dat de Switch regiovrij is. Ik vind het echter wel jammer dat er betaald moet worden voor online. Nintendo mag dan wel met wat beters komen dan de online functies van de Wii U (want online spelen was bagger).

 • 13/01/2017 om 13:02
  Permalink

  Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Steep, Dragonball Xenoverse, Street Fighter, Bomberman R trekken me wel aan, en heel misschien NBA, FIFA, skyrim ook wel. Maar als de meerderheid helaas niet op de Launch zit, dan wordt het niet een instant buy. Had toch veel beter gemoeten. Ik hoop zo dat EA nog even Skate en NBA JAM aankondigd, en Ubisoft met Far Cry en Assassins Creed, dan ben ik wel even zoet op de Switch.

 • 13/01/2017 om 13:24
  Permalink

  Tja, wat hier weer van te vinden. Jammer dat ze weer zo staan te zwaaien met die controllers. Zit daar nu nog echt iemand op te wachten?
  Positief waren Mario, Zelda en een nieuwe Xenoblade. De rest van de spellen zit ik denk ik niet zo op te wachten. Mariokart is nog even afwachten wat de 24 nieuwe circuits zijn. Als dat gewoon de DLC is ben ik bang dat ik dat spel niet ga kopen.
  Rare mensen, die Japanners. 🙂

 • 13/01/2017 om 13:49
  Permalink

  De switch is geworden wat ik er van had verwacht. Ik ben minder pleased dat online geld gaat kosten. De prijs van de pro controller vind ik ook best stevig.

 • 13/01/2017 om 14:02
  Permalink

  Gelukkig legend of zelda bij begin en Mario kart komt wat later maar maakt niet zoveel uit want ik denk dat ik wel even bezig ben met legend of zelda hahahopelijk kondigen ze meer games aan maar ik ga hem wel gelijk kopen.

 • 13/01/2017 om 14:58
  Permalink

  Leuke presentatie. Erg leuke games ook. Vond het alleen jammer dat we niks te horen kregen over virtual console games op de nieuwe console en eventueel een nieuwe smash game of port. Maar dit is natuurlijk mijn mening. 😀

  • 13/01/2017 om 16:47
   Permalink

   Daar ben ik het ook mee eens. Hopelijk gooien ze gelijk een groot aantal klassiekers erop.
   Één keer in de paar weken een klassieker uitbrengen, zoals op de Wii U/3DS, werkt niet. Virtual Console is een goudmijn voor Nintendo.

 • 13/01/2017 om 16:31
  Permalink

  Goed, maar had meer verwacht. Geen idee wat het was, maar wr miste ‘iets’. Betalen om online te kunnen is wel ****.

 • 13/01/2017 om 20:15
  Permalink

  Vond het een boeiende en geslaagde presentatie.
  Maar miste eigenlijk toch wel wat gewoon de launch titels worden.
  Een paar voorbij zien komen, maar moeten er toch veel meer zijn?

  Plus het was zoals altijd weer redelijk akward op zijn Japans…

 • 14/01/2017 om 11:10
  Permalink

  Heerlijke presentatie en opgelucht te zien dat ze motion controls niet opzij zetten. Voor veel games heeft dat echt een toegevoegde waarde, voor veel games ook niet en ik heb er alle vertrouwen in dat Nintendo die balans weer feilloos weet te vinden met hun heerlijke out-of-the-box benaderingen.. 3rd party developers heb ik op dat vlak weinig hoop omdat die vaak mainstream in het heerlijk veilige boxje van 22jaar geleden blijven zitten. Uitstekend dat Nintendo nu verschillende speelopties biedt, ook qua flexibiliteit in de plek waar je speelt als ook het scherm.

  Qua spellen is er genoeg voor mij maar ik heb een fulltime baan en een gezin, dan ben je als snel tevreden. Ik kan me voorstellen dat mensen zonder werk of zonder gezin minder tevreden kunnen zijn.

  Mario, Arms, Switch 1-2, Zelda, Octopath Traveller en Street Fighter zijn de games waar ik nu erg blij can wordt. Mijn hoop gaat uit naar Beyond & Evil 2, Metroid in de Prime-stijl met motion controls zoals in Corruption, Monster Hunter en een Resident Evil in de RE4 stijl. En voor de rest wat mijn zoon leuk vindt.

 • 14/01/2017 om 17:44
  Permalink

  Ik vond de presentatie ok, niet geweldig maar ook niet slecht. De games vielen mij een beetje tegen. Ik hoop dat Xenoblade 2 inderdaad dit jaar nog komt want als dat net zo’n groots spel wordt als de Wii versie dan gaan daar menig uurtjes in. Uiteraard Hebben ook Zelda BOTW en Super Mario Odyssee mijn interesse

Geef een reactie