Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[UPDATE] Nikkei: ‘25.000 yen voor Nintendo Switch’

Volgens het Japanse blad Nikkei zal de Nintendo Switch in Japan 25.000 Yen gaan kosten. Dit is volgens hen in ieder geval de advies prijs.

Volgens het Japanse blad Nikkei zal de Nintendo Switch in Japan 25.000 Yen gaan kosten. Dit is volgens hen in ieder geval de advies prijs.

Ondanks dat het een zakenblad betreft is het moeilijk te geloven. Volgens Nintendo zelf deed men eerder namelijk enkele malen verkeerde berichtgeving over de nieuwste console van de Japanse gamesgigant. Zo was er eerder te lezen dat de console, toen nog bekend onder de naam Nintendo NX, zou draaien op Android. Dit bericht was destijds een dag later al naar het land der fabelen verwezen.

Zou het bedrag wel kloppen zou de Switch in Japan, omgerekend voor €203 over de toonbank gaan. Dit is dan zonder belasting en dergelijke, dus als we die erbij rekenen, dan komen we waarschijnlijk op €250 uit. Wat de daadwerkelijke prijs gaat worden zullen we naar alle waarschijnlijkheid weten na de Switch presentatie van aanstaande vrijdag, uiteraard zullen we jullie direct op de hoogte brengen van het laatste nieuws.

[UPDATE]

Het is naar buiten gekomen dat er iets fout is gegaan tijdens het vertalen en dit nieuws dus niet correct is. Het originele bericht ging namelijk over een schrijver van Nikkei, die van mening was dat een prijs van 25.000 Yen een goed uitgangspunt zou zijn. Dit zou inderdaad geweldig zijn, maar het is dus niet geheime informatie die in handen is gekomen van Nikkei.

Het beste wat we dus kunnen doen is afwachten tot aanstaande vrijdag. Dan kan Nintendo ons hopelijk verrassen met een geweldige console voor een scherpe prijs.