Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo gerelateerde zoekopdrachten explosief gestegen

In de laatste maanden van 2016 is de populariteit van Nintendo op het wereld wijde web enorm gestegen. Dit blijkt uit cijfers die bekend zijn gemaakt door SimilarWeb.

Het onderzoeksbedrijf naar internetdata zag in september nog ‘slechts’ 800.000 zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan de Japanse game-gigant. twee maanden later (november) ligt dit aantal boven de zes miljoen. Dit betekend dat het de concurrenten Playstation en Xbox verpulverd.

Afgelopen zomer was er ook al een stijging te zien, dit kwam destijds door de release van de zomer-hit Pokémon GO. De groei in de afgelopen maanden is natuurlijk vooral te danken aan de aankondiging van de nieuwe console, de Nintendo Switch. Ook het uitbrengen van de NES Classic Edition en het uitrollen van de nieuwe mobiele game Super Mario Run.