De Wii is 10 jaar oud geworden!

Het is vandaag precies 10 jaar geleden sinds Nintendo’s Wii in Europa is uitgebracht.

De motion controls, dat Wii-winkelkanaal-geluidje, online spelen via Nintendo Wi-Fi Connection, welke Wii-eigenaar kan dat nou vergeten? En met meer dan 100 miljoen verkochte consoles ben jij niet de enige die er eentje heeft, het is de op twee na best verkochte console ooit. In dit artikel zal je een kort overzicht van de geschiedenis van dit kleine apparaatje zien.

De Aankondiging

Hoewel we de codenaam voor de Wii, Revolution, al helemaal terug op de E3 van 2004 heel stilletjes werd genoemd door Nintendo, wisten we pas wat het precies was op E3 2005.

In deze video is onder andere te zien dat er soms een tweede Wii-afstandbediening gebruikt werd om te spelen. Uiteraard kwam daar later de Nunchuck voor in de plaats. De aankondiging van de officiële benaming kwam later. Het werd aangekondigd doormiddel van deze video.

De launch

De Wii was zeer populair en was al snel uitverkocht na de launch. Veel mensen ‘streden’ om een Wii te krijgen. Niet bepaald verbazingwekkend als je de onderstaande foto bekijkt die genomen is toen het in de winkels kwam te liggen.

wii_launch_in_hamburg

Nintendo meldde dat er 600.000 Wii’s verkocht waren in de eerste 8 dagen na de launch.

Launch games in Europa

Gottlieb Pinball Classics
Happy Feet
Madden NFL 07
Monster 4×4 World Circuit
Need for Speed: Carbon
Rampage: Total Destruction
Red Steel
SpongeBob SquarePants: Creature from the Krusty Krab
Super Monkey Ball: Banana Blitz
The Legend of Zelda: Twilight Princess
Wii Play
*Wii Sports
Cars
GT Pro Series
Open Season
Rayman Raving Rabbits
Super Fruit Fall
Tony Hawk’s Downhill Jam

*Wii Sports kwam gebundeld met de Wii, behalve in Japan en Zuid-Korea.

Top 5 Best Verkochte Games

0. Wii Sports – 82.79 (deze telt niet mee omdat deze met iedere Wii (behalve in Japan en Zuid-Korea) werd meegeleverd)
1. Mario Kart Wii – 36.83 miljoen
2. Wii Sports Resort 32.99 miljoen
3. New Super Mario Bros. Wii – 29.90 miljoen
4. Wii Play – 28.02
5. Wii Fit – 22.67 million

De Wii kent een flinke hoeveelheid games, waaronder een aantal ware toppers.

Top 5 Best Gewaardeerde Games

1. Super Mario Galaxy en Super Mario Galaxy 2 – 97/100
2. The Legend of Zelda: Twilight Princess – 95/100
3. World of Goo – 94/100
4. Super Smash Bros. Brawl – 93/100
5. The Legend of Zelda: Skyward Sword – 93/100

Bron: Metacritic

Tot Slot

De Wii betekent veel voor mij. Hoewel ik hiervoor al een Gameboy Advance had, begon ik pas echt met gamen nadat ik de Wii en de DS had. Hoewel ik nu een Wii U heb en mijn oude Wii heb verkocht, zal ik nooit de goede tijden die ik en mijn vrienden met de Wii hebben gehad vergeten. Hoewel de Wii een beetje het zwarte schaap van de zevende console-generatie was, heb ik en vele anderen zeer genoten van de Wii. Ik hoop dat de Nintendo Switch succesvol wordt en dat velen ook van deze console zullen genieten. Wat waren jouw leukste herinneringen? Laat het hieronder in de reacties weten.

Jelle

Ik vind Nintendo en technologie zeer interessant. Ik ben altijd opzoek naar de volgende game met een nieuwe ervaring. Ik stof oudere spellen ook vaak nog wel eens af.

7 gedachten over “De Wii is 10 jaar oud geworden!

 • 08/12/2016 om 08:33
  Permalink

  Ik heb ook heel erg genoten van de Wii in die tijd, ik had mijn eerste Wii niet zelf gekocht maar van een vriend gekregen die er klaar mee was ik was zo blij 🙂 wat een herinneringen, nu betekenen de 3DS en Wii U heel veel voor me, ik was wel blij om te zien dat de Wii U een Wii kanaal had waar je over kon Switchen (Ha Ha pun) naar de Wii, maar ergens was ik toch wel teleurgesteld dat de Wii U was geflopt (het is nog steeds mijn beste console ooit geweest en nu nog steeds) en nu ben ik benieuwd wat de Switch ons allemaal gaat brengen en wat voor herinneringen we daar van krijgen, Nintendo ga door met het sucsses! 😀

 • 08/12/2016 om 08:39
  Permalink

  En o ja ben ik vergeten te zeggen, geniet nu ook nog altijd van mijn favoriete Wii spellen zoals Super Mario Galaxy ik hoop dat het derde deel voor de Switch uit komt, ik was teleurgesteld dat ik het nooit kon spelen op mijn Wii U.

 • 08/12/2016 om 20:12
  Permalink

  heb naast mijn 3ds momenteel geen mogelijkheid voor een recente console dus speel ik af en toe weer op mijn Wii. Mario Galaxy blijft leuk

 • 08/12/2016 om 20:32
  Permalink

  Aaaah… Super Mario Galaxy… De soundtrack is soms zo mooi… zo mooi dat ik van die zielige muziek aan het einde van het spel moet huilen… Oh, uhm, spoilers…..

Geef een reactie