Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Video laat verschil laadtijden voor Pokémon Moon tussen de 3DS en New 3DS zien

Een nieuwe video laat de verschillen van de laadtijden van Pokémon Moon zien tussen de 3DS en de New 3DS.

Het gebeurt vaker dat games op de nieuwe versie van de handheld sneller opstarten dan op de ‘oude’ versie en dat is dus ook zo met het nieuwste deel in de beroemde serie. Hoewel het spel op zowel de oudere 3DS als de New 3DS vloeiend te spelen is, lijkt de oudere handheld meer moeite te hebben om de game op te starten.

De New 3DS doet er net iets langer dan 15 seconden over om de game op te starten, terwijl de oude 3DS er twee keer zo lang over doet. De reden hiervoor is dat de handheld niet genoeg werkgeheugen heeft om de game en het besturingssysteem tegelijkertijd te laten draaien. Hierdoor zal de 3DS zichzelf herstarten als je de game probeert op te starten om het werkgeheugen dat normaal gesproken wordt ingenomen door het besturingssysteem schoon te maken. Hierdoor kan de game alsnog op de oudere 3DS-systemen draaien.

De video is getest met de digitale versie van Pokémon Moon geïnstalleerd op een Class 10 Sandisk MicroSD-kaart.