Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Releasedatum en prijs Super Mario Run voor iOS bekend

Nintendo heeft de releasedatum en de prijs van de game en in-app aankopen bekend gemaakt voor de iOS versie van Super Mario Run. 

Super Mario Run is de eerste mobiele game waarin Mario zal verschijnen. De game is groots aangekondigd tijdens een Apple evenement waar internationale pers aanwezig was om de nieuwe Apple Watch en iPhones te bewonderen. Naast een Apple Watch App voor Pokémon Go is toen ook gameplay getoond van Super Mario Run.

Een releasedatum en prijs ontbraken echter. Nu is bekend geworden dat op 15 december Nederlandse iPhone- en iPadgebruikers aan de slag kunnen met Super Mario Run. De game is gratis en biedt dan bepaalde elementen uit de drie spelstanden. Wanneer dit bevalt, kan je overwegen om eenmalig €9,99 te betalen om de gehele game te spelen. Om Super Mario Run te kunnen spelen is iOS 8.0 of hoger vereist, deze iOS versie kan gedownload worden vanaf de iPhone 4S en iPad 2.

Het persbericht is hieronder te lezen:

KYOTO, Japan, 15 november 2016 – De allereerste mobiele game met de grootste videogame-held aller tijden verschijnt op 15 december in Europa voor de iPhone en iPad. Vanaf die dag kunnen spelers Super Mario Run gratis downloaden in de App Store en gratis elementen van de drie spelstanden van de game proberen. Nadat de game is gedownload, geeft een eenmalige betaling van € 9,99 onbeperkt toegang tot alle drie de spelstanden van deze uitgave.

Super Mario Run is compatibel met iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten die iOS 8.0 of nieuwere updates draaien. Vanaf 15 december komt de game beschikbaar in 151 landen en regio’s. Super Mario Run ondersteunt de volgende talen: Engels, Japans, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Nederlands, Russisch en traditioneel Chinees.

Super Mario Run is de eerste Super Mario Bros.-game die speciaal voor mobiele apparaten is ontwikkeld. In de game rent Mario automatisch vooruit. De speler kan met zijn/haar vinger tegen het beeld tikken om over obstakels te springen, vijanden te ontwijken en de vlaggenmast aan het eind van elk level te bereiken.

Ga voor meer informatie over Super Mario Run of om je alvast voor de game te registreren, naar https://supermariorun.com/en/index.html.

Wanneer een Androidversie verschijnt is nog onbekend.

Ben jij van plan de volledige game te kopen?