Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Animal Crossing: New Leaf- Welcome Amiibo update live

Tijdens de Animal Crossing Direct van gisteren is aangekondigd dat de update, waarbij de alweer vier jaar oude game een ton nieuwe content krijgt, vanaf nu beschikbaar is. Lees hier een samenvatting van wat dit allemaal inhoudt.

Tijdens de Animal Crossing Direct van gisteren is aangekondigd dat de update, waarbij de alweer vier jaar oude game een ton nieuwe content krijgt, vanaf nu beschikbaar is. Lees hier een samenvatting van wat dit allemaal inhoudt.

De update is sinds de Direct gratis te downloaden voor iedereen die Animal Crossing: New Leaf al in zijn bezit heeft. Deze is zo’n 2107 blocks groot, of zo’n 263 MB.

De update zorgt er allereerst voor dat Animal Crossing amiibo nu worden ondersteund, zowel de kaarten als de figuurtjes. Dit gebeurt vooral in een nieuw gebied dat zich na de update in je stad bevindt: een gloednieuwe camping die interactie met speciale bewoners en winkelmogelijkheden bevat. Door het gebruiken van amiibo wordt het mogelijk om specifieke bewoners uit te nodigen die zullen verschijnen in de campers op de camping. Hier kun je met ze kunnen praten, spullen uit hun camper bestellen of vragen of ze in je stad komen wonen. Andere amiibo werken echter ook. Sommigen nodigen zelfs compleet unieke bewoners uit, zoals twee eekhoorns die zijn gebaseerd op Callie en Marie door de Splatoon-amiibo te scannen en Wolf-Link, Ganon, Medli en Epona met de The Legend of Zelda-amiibo.

Ook zijn er twee voorwerpen toegevoegd waarmee je heuse minigames zult kunnen spelen. Als je namelijk een Wii U voorwerp te pakken krijgt speel je “Desert Island escape” vrij, een kopie van de minigame die je kunt spelen in Animal Crossing: Amiibo Festival.  Met een 3DS XL/New Nintendo 3DS voorwerp zul je daarnaast “Puzzle League” kunnen spelen.  De voorwerpen zijn vanaf nu te vinden in de gelukskoekjes die je kunt kopen, maar je zult ze ook vrij kunnen spelen door het gebruiken van sommige Amiibo.

Vanaf 23 november ligt er tevens een nieuwe set Animal Crossing amiibo-kaarten in de winkel. Deze zijn speciaal ontwikkelt voor de update en hebben 50 nieuwe bewoners die niet eerder in Animal Crossing: New Leaf zijn voorgekomen.

Daarnaast zijn er ook een hoop nieuwe functies toegevoegd waar je helemaal geen amiibo voor nodig hebt. Hierbij een korte samenvatting van wat er besproken is tijdens de Direct:

  • Het is nu mogelijk om MEOW Coupons te verdienen. MEOW staat voor Mutual Exchange of Wealth en de coupons kunnen verdient worden door bepaalde taken te verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van bepaalde zeeschelpen of het wieden van een bepaalde hoeveelheid onkruid. De coupons die je hiervoor krijgt kun je inwisselen voor unieke voorwerpen op de camping of van bezoekende bewoners.
  • De amiibo camera is toegevoegd. Ooit selfies willen maken met je bewoners? Dit is je kans!
  • Er kan een nieuwe opslagruimte worden gekocht bij Nook’s Homes. Deze geheime opslagruimte is vanuit elke plek in je huis beschikbaar en heeft heel wat meer ruimte dan voorheen beschikbaar was in de kasten.
  • Het is nu mogelijk om je huis in te delen à la Happy Home Designers, dus door middel van het touchscreen. Geen gedoe meer met eindeloos slepen en verslepen!
  • Spelers met opgeslagen gegevens van Animal Crossing: Happy Home designer kunnen dit over zetten om reusachtige meubels vrij te spelen in Animal Crossing: New Leaf – Welcome Amiibo.

Hieronder hebben we wat screenshots en een “First look” van de update voor je. De Animal Crossing Direct van gisteren kun je hier bekijken.