Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Disney Magical World 2

Kevin ging aan de slag met Disney Magical World 2. Doorstaat de game deze magische doorproeving?

Doorstaat Disney Magical World 2 deze magische doorproeving?

“Als er eens een ster verschiet”, “ik heb een droom”, “kom erbij kom erbij, zet je zorgen maar op zij”, “laat het los, laat het gaan”, oftewel wat fragmenten uit verschillende songteksten van Disney. Iedereen heeft er vast wel eens een gehoord. In de magische wereld van Disney is een heleboel mogelijk. Zelfs dingen die onmogelijk lijken! De vraag is echter of deze game ook het onmogelijke weet waar te maken. Gelukkig wist de goede fee van Assepoester een muis in het spel te veranderen, een pompoen in een Nintendo 3DS en verscheen er ook uit het niets een prachtige glazen stylus om het spel mee te spelen.

disney-magical-world24Gameplay
Al spelend kan ik het niet laten om de link te leggen naar Animal Crossing. Dit is een vrij bekende reeks waarin je een huisje en dorp hebt dat je vormgeeft, terwijl je ondertussen met dierenbuurtjes praat en verschillende evenementen bijwoont. Al sinds de eerste trailers van Disney Magical World 2 verschenen, had ik al associaties naar deze reeks. Gecombineerd met het feit dat ik een echte fan ben van Disney-films, wilde ik deze titel dan wel eens een kans geven. En al snel na het opstarten van het spel bevestigde het mijn indruk: dit spel is een soort van Animal Crossing in een Disney-vormpje gegoten. Zo speel je hier met een Mii-personage en worden de schattige diertjes vervangen voor Disney-personages.

Het stickersysteem
In Disney Magical Word 2 wordt je al snel in het magische stadje Castleton gedropt. Daar krijg je een heleboel verschillende activiteiten om uit te voeren. Het is echter aan jou hoe je die activiteiten doet. Zo kun je je huis vormgeven met honderden verschillende Disney-meubels, een café runnen, maar je kunt ook je lekker uitleven op een magisch bal. Je kunt bij het starten van dit magische avontuur echter niet direct alles doen. Zo moet je alle mogelijkheden langzaam vrijspelen aan de hand van stickers. Bepaalde secties op de map unlocken zichzelf pas als je een bepaald aantal stickers hebt verzameld. Je speelt sowieso al 18 stickers vrij via een vrij lang aanvoelende tutorial. Alles daarna kun je op je eigen tempo en in gewenste volgorde vrijspelen.

disney-magical-world2Leuke spelwerelden
Door het vrijspelen van de stickers, unlock je op den duur ook hele nieuwe werelden. Daar kun je bijvoorbeeld het Hawaï van  Lilo en Stich verkennen. Ook kun je naar de met sneeuw bedekte wereld van Frozen, om kennis te maken met de personages Elza en Anna. Mocht je toevallig zin hebben in honing dan houdt ook Winnie de Pooh de deur van zijn huisje voor je open en verleend hij je volledige toegang tot zijn honingvoorraad. En ook kun je een kijkje nemen in de wereld van Alice in Wonderland. Kortom, keuze zat. Zeker als je je bedenkt dat je daarnaast ook nog om de zoveel tijd verschillende minigames kunt spelen. Zo heb je een een game waarin je je door verschillende kamers moet vechten, terwijl je wordt aangevallen spoken. Met je magische toverstaf kun je die vervolgens verjagen.

Vrolijkheid
Als er iets belangrijk is in de wereld van Disney, dan is het een kleurrijke en vrolijke wereld. Zo geschiedt het immers in de meeste film-klassiekers. Ook in Disneys Magical World 2 wordt je ondergedompeld in zo een spelwereld. Terwijl je al snel kennismaakt met Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck en Katrien Duck, kom je ook in een kleurrijke omgeving terecht waar je ook kennis zult maken met een disney-magical-world22heleboel andere vriendelijke Disney-personages. Heel Castleton is er vol mee. Zo zul je regelmatig bezoeker over de vloer krijgen wanneer je je eigen café opstart en kom je ook veel van de personen tijdens een bal zoals je dat normaal alleen in Disney’s Cinderella zag. Zo kun je een gezellig praatje maken met bijvoorbeeld Stitch en anderen.

Opvallend is dat je je Mii-personage alles kan laten dragen wat je wil. Als ik mijn mannelijke Mii-personage wil laten rondlopen in het jurkje van Minnie, dan vind het spel dat geen probleem. Leuk voor de foto-momenten! Zo stelt het spel je in de gelegenheid om jou in jurk vast te leggen met de L-button van je Nintendo 3DS.

Conclusie
Op geen enkele manier is Disney Magical World voor iedereen spectaculair. Het kan zelfs een beetje saai aanvoelen. Het is een life simulator met een Disney-sausje, meer niet. Er zit veel content in het spel en je kunt er uren in doorbrengen. Telkens valt er wel weer iets nieuws te ontdekken in die magische Disney-wereld. Ook is het een feest van herkenning, al die leuke Disneyfiguurtjes als buren te hebben. Desalniettemin, is het spel niet zo geweldig dat ik het dagen en maanden kan doorspelen, zoals Animal Crossing met mij deed. Dit komt mede doordat de game na een tijdje wat gaat vervelen en mijn aandacht minder vast wist te houden. Het spel is echter wel duidelijk gericht op de voornamelijk jongere spelers die er vermoedelijk langer plezier van hebben.

Cijfer: 7,0

+ De gameplay zit strak in elkaar
+ Heel veel content om te verkennen
+ Het spel straalt een hoop vrolijkheid en magie uit
+ Een feest van herkenning voor de Disney-fan
– Gaat na een tijdje vervelen
– Duidelijk gericht op een jonger publiek