Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Top 10: Best verkochte Nintendo games voor Wii U en 3DS

In een nieuw verschenen lijst met de top 10 van best verkochte games van de Wii U staat, niet verrassend, Mario Kart 8 bovenaan. Bij de 3DS zijn Pokémon X & Y de gezamenlijke koploper.

Van de populairste Wii U game zijn er 8 miljoen verkocht. Dit aantal is opmerkelijk hoog van de console zelf zijn namelijk slechts 13,3 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Dit betekend dat zo’n 6 op de 10 van de Wii u-bezitters ook in het bezit zijn van Mario Kart 8. Splatoon staat knap op een 7e plek en is zelfs vaker verkocht dan bijvoorbeeld Mario Maker en The Legend of Zelda: The Wind Waker HD.

Mario Kart 7 staat in de lijst van de 3DS op de 2e plaats, de handheld versie van de racegame moet alleen het duo X & Y van Pokémon voor zich dulden. De koploper(s) zijn gezamenlijk maar liefst 15,6 miljoen keer verkocht. MK7 staat dus op de tweede plaats, met bijna 14 miljoen exemplaren.

Bekijk hieronder de lijsten van zowel de Wii U als de 3DS:

top10-3ds top10-wii-u