Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Rhythm Paradise Megamix

Rhythm Paradise Megamix is eindelijk ook in Europa verkrijgbaar op de 3DS. Weet deze vrolijke muzikale titel een lach op ons gezicht te toveren? Je leest het in onze uitgebreide review.

Rhythm Paradise Megamix is eindelijk ook in Europa verkrijgbaar op de 3DS. Weet deze vrolijke muzikale titel een lach op ons gezicht te toveren? Je leest het in onze uitgebreide review.

De Rhythm Paradise-franchse is een bekende serie op Nintendo-platformen, waar minigames met ritme centraal in staan. Al vele delen zijn uitgekomen voor  de GBA, Wii en DS. Het nieuwste deel kent vooral veel minigames uit de vorige delen, maar voegt daar ook nog wat nieuwe spelletjes aan toe. Voor het eerst in de serie is er ook een multiplayer modus aanwezig, waar je met vier spelers kan spelen op één game. Dit lijkt dus op het ultieme Rhythm Paradise spel.

rhythm-heaven-megamix

Rhythm Paradise Megamix is op gebied van gameplay vrijwel identiek als zijn voorgangers in de serie. Het nieuwste deel geeft je toegang tot meer dan 100 verschillende minigames die, je kunt het al raden, allemaal draaien rond het behouden van een bepaald ritme. Van een potje tafeltennis tot houthakken, allemaal kleine spelletjes die je uitvoert op het juiste ritme. Meestal gebruik je hiervoor alleen de A-toets, maar soms heb je verschillende knoppen nodig. Hoe goed je een microgame uiteindelijk op het ritme speelt, bepaalt uiteindelijk je eindscore. Om een spelletje te voltooien moet je score minimaal 60 zijn. Heb je vier spelletjes behaald dan ga je door naar de volgende set met 4 minigames. Dit alles wordt aan elkaar gepraat middels een soms grappig maar vooral slap verhaal. Afijn, de Rhythm Paradise-spellen draaien niet bepaald om een goed verhaal dus dat is de makers makkelijk te vergeven.

n3ds_rhythmheavenmm_screen_05_bmp_jpgcopy1De kracht van de game zit ‘m nog steeds in de vrolijke beats en met name de knotsgekke minigames.  De spelletjes zijn namelijk vaak zo idioot, dat je afvraagt wie dit kan bedenken, en dat bedoelen we op een goede manier. Het ritmisch vullen van robots met vloeistof, een potje tennis in de lucht spelen, baardharen uittrekken, een liefdesdrankje maken of houthakken met katten op de achtergrond, niets is te gek voor de game. Fans van de serie zullen veel spelletjes herkennen, maar deze 3DS-titel heeft ook wat nieuwe minigames gekregen. Een daarvan is Jungle Gymnast, waarin je langs olifanten slingert in de jungle. Deze behoort tot de leukere minigames en laat goed zien dat ook de nieuw bedachte spelletjes van goede kwaliteit zijn.

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat timing essentieel is in dit spel. En dan moet de registratie van jou acties natuurlijk wel zeer precies zijn. Gelukkig is de registratie van de Nintendo 3DS perfect en dat zorgt ervoor dat de gameplay ijzersterk overeind blijft.Het nét te laat of nét te vroeg drukken kan een grote invloed hebben in het resultaat wat de game extra leuk maakt. Perfectionisten hebben flink wat te doen in het spel.

zlcfztdx_6o2c3nbuhIn Rhythm Paradise Megamix speel je met name de story mode waarbij je personages met een eigen verhaal of probleem tegenkomt. Deze help je door de verschillende minigames uit te spelen. Het spel is ook samen met anderen te spelen, dit keer zelfs tot en met 4 spelers tegelijk. Samen met meer dan 100 verschillende minigames kun je dus zeker wel even zoet zijn met de game. Vooral die je later tegenkomt kunnen flink lastig worden en vergen oefening. Maar oefening baart kunst, waardoor het spel nooit té moeilijk wordt. Tenminste, niet wanneer je snel achter elkaar speelt.  Snel door de game gaan is gewenst omdat je technieken leert welke later ook weer nodig zijn. Speel je het spel een week niet, dan heb je grote kans dat je latere minigames erg lastig gaat vinden. Dit probleem zit ‘m vooral in remixes waarin meer dan tien minigames tegelijk voorbij komen. Krijg je games die je al tijden niet hebt gespeeld dan wordt dit erg lastig.

Rhythm Paradise Megamix biedt enorm veel speelplezier en blijft trouw aan de eerdere delen waardoor de gameplay erg sterk blijft. De registratie op de 3DS is erg goed en de velen minigames zijn bijna allemaal leuk om te spelen. Voor fans van de serie is Rhythm Paradise Megamix de ultieme compilatie mét multiplayer en nieuwe minigames. Jammer is wel dat de game lastig wordt wanneer je niet snel door het verhaal heen gaat. Maar ach, het spel is zo leuk om te spelen dat velen er vanzelf wel snel doorheen gaan.

+ Veel en leuke minigames.
+ Goede registratie op 3DS
+ Goede oplopende moeilijkheidsgraad

– Verhaal niet bijzonder
– Snel door de game gaan is gewenst om remixes uit te spelen

Eindcijfer 8.5