Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

NX preview trailer verschijnt vandaag!

Na maanden van geruchten is het eindelijk zover: de Nintendo NX wordt onthuld.

Na maanden van geruchten is het eindelijk zover: de Nintendo NX wordt onthuld.

Maandenlang zijn er wilde verhalen verschenen over de volgende console van Nintendo, zowel over de hardware als software. Van third party-support tot een onthullingsdatum, maar nu is het eindelijk zover. Vandaag zal Nintendo de NX onthullen door middel van een preview trailer. Zo onthulde Nintendo of America in een tweet vannacht. De trailer zal morgen om 4 uur ’s middags .Nederlandse tijd, verschijnen. Hoe lang de video zal duren en of er naast de console meer wordt onthuld over de software is niet bekend.

Update: Het is nu dus bekend wanneer de NX wordt onthuld, maar dat wil nog niet zeggen dat de geruchten over de console ophouden. Laura Kate Dale, één van de leakers van eerdere NX-geruchten, gaat hier nog mee door. Zij meldt dat er tenminste drie ontwikkelaars wachten op de onthulling van vandaag, voor ze NX-software aankondigen en dat daarnaast minimaal één grote indie-ontwikkelaar, die een game alleen voor de New 3DS uit heeft gebracht, een dev kit voor de nieuwe console heeft.
Verder zal de trailer volgens haar drie minuten duren en focussen op hoe de console eruit ziet, wat het kan en hoe het nieuwe spelcomputer heet. Hardware details zullen niet genoemd worden, maar zouden voor het einde van de maand in een persbericht naar buiten gebracht moeten worden. Ook zullen we een glimp opvangen van Breath of the Wild op de NX.

Update 2: Ook de Nederlandse Twitter noemt de reveal nu ook: