Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo: “Nintendo Switch is vooral een home console.”

Met al onze aandacht gevestigd op de aankondiging van de Nintendo Switch is het makkelijk om even te vergeten dat de Wii U en de 3DS er momenteel ook nog zijn. In een interview geeft Nintendo aan dat de Switch vooral een home console is, en geeft zijn gedachten over de 3DS en de Wii U.

Met al onze aandacht gevestigd op de aankondiging van de Nintendo Switch is het makkelijk om even te vergeten dat de Wii U en de 3DS er momenteel ook nog zijn. In een interview geeft Nintendo aan dat de Switch vooral een home console is, en geeft zijn gedachten over de 3DS en de Wii U.

De 3DS lijkt vooralsnog dan ook nog niet van het toneel te verdwijnen. Nintendo geeft aan dat met zo’n 60 miljoen verkochte 3DS wereldwijd daar blijkbaar nog een behoorlijke honger te stillen is, en dat er nog heel wat games “in the pipeline” zitten.

De Wii U heeft het lastiger, deze zal langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnen. Er zullen hier minder versies van in de winkel verschijnen en Nintendo adviseert iedereen die nog een Wii U wil aanschaffen daar nu over na te denken.

 

“Nintendo Switch is a home gaming system first and foremost. We have made no announcement regarding the future of Nintendo 3DS. Obviously with sales of almost 60 million 3DS portables worldwide, there’s still a huge hunger for new games, such as Pokémon Sun and Pokémon Moon. There are many more games in the pipeline.

We have nothing to announce about the production status of Wii U. We announced in April 2016 that as we prepare for the launch of Nintendo Switch in March of 2017, Nintendo will ship 800,000 Wii U hardware units to the global market for this fiscal year. As a result, the inventory of Wii U hardware at retail will become harder to find. We encourage anyone who wants Wii U to communicate with their preferred retail outlet to monitor availability.”