Nintendo bevestigd afwezigheid Gyms in Sun & Moon

Al lange tijd leek het erop dat Sun & Moon de eerste Pokémon-games zouden zijn zonder Gyms. Dit is nu bevestigd.

Na een lange tijd van speculatie of de Gyms volledig vervangen waren door de Island Trials heeft Nintendo nu een definitief antwoord gegeven. In Sun & Moon zullen geen traditionele Gyms zitten en dus kan je ook geen badges verzamelen.

Dit is echter ook niet het enige wat veranderd is in de serie. HM’s zijn verdwenen uit de games. Zoals eerder al door de datamining van de demo naar voren kwam, zullen HM’s niet in Sun & Moon zitten en vervangen worden door de Ride Pokémon. Sommige van die HM’s zijn veranderd in TM’s. Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid niks meer uitvoeren in de wereld, maar ze zijn nog wel in gevechten te gebruiken.

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

6 gedachten over “Nintendo bevestigd afwezigheid Gyms in Sun & Moon

 • 19/10/2016 om 18:54
  Permalink

  Hoewel het natuurlijk altijd een risico is om zo’n traditie te verbreken, lijkt het me ook wel tijd worden voor iets compleet nieuws. Van wat ik gezien heb lijken de Island Trials me wel een waardige opvolger van de Gyms!

 • 19/10/2016 om 23:45
  Permalink

  Vooral jammer van de elite 4 die ook wel vervangen zullen zijn. Ben heel benieuwd. Maar de vernieuwing zal wel positief zijn. Vooral omdat de HM’s weg zijn 🙂

 • 19/10/2016 om 23:47
  Permalink

  ik vind geen gyms wel jammer maar met geen hm ben ik erg blij en dat sommige hm nu tm zijn denk ik dat je ze toch nog wel in de wererld kan gebruiken kijk maar naar de tm rocksmash in x en y

  • 20/10/2016 om 01:30
   Permalink

   In X en Y had je echter geen Poké Ride waarmee je door stenen heen kon rijden of kon surfen over het water.

 • 20/10/2016 om 01:04
  Permalink

  HM’s waren soms knap vervelend.
  Toch jammer dat die hm’s en gyms nu gewoon weg zijn. Al sinds gen 1 zijn ze in het spel en het is toch een beetje onwerkelijk dat ze niet in de volgende gen zullen zitten. Tja, ik vind het eigenlijk wel jammer. Gym badges verzamelen is toch wel het doel van alle games geweest.

Geef een reactie