“DN.FM is nu te zien in VR en 3D” DN.FM #2

Beluister nu de tweede aflevering van DN.FM. Dit keer praten we over 3D in Pokémon, Firstlook, de hype van de NX en nog veel meer. Er is veel om naar uit te kijken en te bespreken, dus we hebben weer een boordevolle podcast.

DN.FM is een wekelijkse podcastserie waar we de belangrijkste nieuwtjes van Daily Nintendo bespreken. Tijdens de afgelopen seizoenen zijn er extra onderdelen bijgevoegd, zo stellen we nu jullie kennis op de proef, zetten we onze game-ervaringen uit en voeren we een debat.

Allereerst kan je in de podcast de bespreking van de volgende nieuwtjes horen:

 • Pokémon Sun & Moon krijgt geen 3D. Is het erg?
 • Firstlook ervaringen. Was het echt zo teleurstellend? Radio-item.
 • NX geruchten. Wat denken van een nieuwe marketingstrategie?
 • Playstation VR is ook te gebruiken met de Wii U. Zien we potentie in VR?

Daarna kunnen jullie een geluid horen van een game vanaf 18:29. Laat ons via een reactie weten in welke game dit geluid voorkomt! Het geluid van de vorige keer maken we ook bekend.

Ook hebben we een discussie. Deze week is de stelling “De hype van de NX is onverwacht”. Deze discussie kan je horen vanaf vanaf 21:10.

Vervolgens bespreken we de games die we deze week gespeeld hebben. Dat zijn “Sonic Boom; Fire & Ice”, review vind je hier, en “Action Henk” en “Sonic Boom Fire & Ice”. Dit gedeelte is te beluisteren vanaf 23:46.

De gehele podcast kan je hieronder beluisteren:

 

DN.FM is ook te vinden in iTunes en de podcast app op iOS apparaten. Als je een medium hebt waar je de podcast ook graag wil zien, kan je dit altijd achterlaten.

We zijn benieuwd wat jullie van de podcast vonden. Laat ons weten wat jij denkt dat het geluid is en wat jij vindt van de besproken onderwerpen!

Thomas

Ik ben Thomas. Mijn bijnaam is Athomas. Ik schrijf nieuwsartikelen en ben een grote fan van Nintendo, strips en scouting. Mijn NNID is Athomas en mijn FC is 4468-1946-0286. Stuur mij een PM dan voeg ik jou ook toe!

10 gedachten over ““DN.FM is nu te zien in VR en 3D” DN.FM #2

 • 17/10/2016 om 22:18
  Permalink

  heb hem weer gekeken. zeer toffe podcast weer. zelf vind ik niet erg omdat: 1 ik amper met het 3d effect aan speel en 2: als je in pokemon oras je 3d aanzette in battles dan ging de framerate flink omlaag. er is overigens nog wel 3d in een heel klein gedeelte van de game. in dat pokemon snap achtige gedeeltje werkt het 3d effect wel nog gewoon. maar er zijn een aantal mensen zoals gamexplain die al 2 uur van de game hebben mogen spelen en die zeggen dat als je tijdens het snap gedeelte 3d aanzet dan gaat net zoals in oras de framerate flink omlaag. denk dat daarom ook het 3d voor het grootste gedeelte weg hebben gelaten. dan het volgende onderwerp: firstlook, het was voor de aanwezige natuurlijk jammer dat er bijna niks te doen was maar het was ook wel een beetje te verwachten omdat er eigenlijk geen grote games meer in de nabije toekomst gereleased worden. behalve sun and moon en botw natuurlijk maar dat was te verwachten op een (relatief) klein evenement vergeleken met e3 en gamescom etc. daarnaast moet je voor botw wel lang de tijd nemen voor een goede impressie. daarna het geluidje. overigens was mijn bericht in de vorige podcast gewoon een grapje: ik ging niet echt pokemon go spelen. ik wilde gewoon laten weten dat ik wist waar het geluidje vandaan kwam. dat geluidje was letterlijk het enige wat ik de afgelopen zomer had gehoord. was het niet mijn mobiel dan was het wel de mobiel van een ander. het was als grapje bedoeld. het geluid van deze week weet ik denk ik ook. als het goed is is het green hill zone van de originele sonic. ik kan het natuurlijk opzoeken maar dat maakt het spelletje een stuk minder leuk. dus ik hoop het volgende week van jullie te horen. daarna kwamen de nx geruchten. ik denk dat de hype een stuk groter is omdat het internet in het algemeen een stuk groter is geworden. vroeger waren mensen wel hyped maar hadden niemand (behalve irl vrienden) om de hype mee te delen. doordat meer mensen internet gaan gebruiken en dingen als online forums, reddit etc steeds groter worden zijn veel meer mensen gebonden. ik zie het op deze manier. als je een trailer ziet kan je hyped worden voor een game. maar als je 100 andere mensen op het internet ziet die allemaal zeggen waarom hun zo uitkijken naar een game dan raak jij ook meer hyped dan dat je van te voren was. en jou hype kan iemand anders weer meer hyped maken. je ziet het ook met pokemon. als een nieuwe main game gerevealed wordt zie je nu veel meer theorieen op youtube, en in het algemeen mensen die heel graag meer nieuws willen. vroeger was het hup klaar 2 trailers van te voren en dan de game release. nu vragen mensen veel meer om trailers en komen er nu komt er elke 2/3 weken een nieuwe sun and moon trailer uit. dan nog vr. ik ben zelf niet zo hyped voor vr omdat het 1: veel te duur is 2: naar mijn mening zijn de games inhoudelijk veel slechter dan normale games. de kracht van vr is het “wouw wat gaaf ik zit in het spel” gevoel. maar als dat wouw gevoel eenmaal over is en je de game gaat vergelijken met een andere game dan is die andere game inhoudelijk groter en beter. ik heb liever een goede inhoudelijke game als pokemon sun dan dat ik op een pleintje pokemons kan vangen en thats it. natuurlijk is het gevoel even heel gaaf van: wouw ik kan echt pokemons vangen het is alsof ik echt de pokeball gooi. maar als dat over is dan zit er in sun and moon veel meer content. daarna kwam de nieuwe sonic game. het komt er eigenlijk op neer dat het de essentie van sonic: lekker snel gaan (gotta go fast) totaal heeft gemist en daarom vind ik de 5.5 terecht. (behalve als we naar ign.com gaan want die vinden dat je erg snel gaat in de nieuwe sonic……….. ach dat zeggen de zelfde mensen die omega ruby een 7.8 geven alleen omdat er “te veel water”in zit.)

  ik kijk de reactie terug blijkt dat het 700 + woorden zijn…. -_-
  ik beloof jullie dat de reactie de volgende keer wat korter is…..(hoop ik)

  ohja en als ik 1 ding van feedback mag geven: zou het achtergrondgeluidje de volgende podcast een klein beetje zachter mogen? vond het niet hinderlijk ofzo maar hij was naar mijn gevoel net ietsjes te hard.

  tot ziens en ik kijk uit naar de volgende podcast.

  • 22/10/2016 om 10:36
   Permalink

   @pokemontrainerred Bedankt voor je reactie! Ik lees hem nu pas. 😉 De nieuwe podcast is al gemaakt en het antwoord op het geluidje duurt nog even. Je hebt zeker gelijk dat met zoveel internetgebruikers je elkaar al snel aansteekt wanneer iemand hype is.

   Firstlook was natuurlijk erg jammer voor de only Nintendo-fans, maar was zoals je zei ook al te verwachten. Bij de volgende podcast volgende week zal het geluid wel wat zachter zijn. Laat weten of je het deze week ook nog te hard vind staan!

 • 20/10/2016 om 11:34
  Permalink

  1:52 Ja, maar omdat hun uniek zijn met hun 3D, kunnen ze er meer door verkopen, maar het zou wel aardig zijn als ze dat doen ja, want er zijn misschien ook wel van die mensen die denken nintendo is stom, want hij helpt minder verkochte merken niet eens, maar wat ik dus net zeg, veel mensen vinden het leuk vanwege het unieke 3D, natuurlijk vooral om de leuke spelletjes maar 3D ook, wat mij ook nou eens leuk lijkt, is dat de spelcomputers samen gaan werken met miiverse, want ik heb 1122 volgers op miiverse want ik maak er ook graag gebruik van, maar veel vrienden van me hebben geen Wii U maar wel een playstation 3 of 4. Maar die ene update nog, toen je maar 30 posts per dag kon maken, nu nog steeds :P, moet dan misschien zelfs minder, worden, want ik denk dat de reden is waarom ze dat gedaan hebben is omdat er te veel posts werden gemaakt, want daarvoor moest je welleens wachten tot jij kon posten omdat anders te veel mensen tegelijk posten. Hahahahahah lol ik ga ineens van 3D naar miiverse terwijl dat er niks mee te maken heeft het is wel op de 3Ds maar miiverse maakt zelf niet eens gebruik van 3D omdat het internet is, behalve de afbeeldingen dan, alleen dat doen ze niet als je miiverse doet op je Wii U of computer of telefoon de afbeeldingen van de Wii U zijn trouwens ook niet 3D maar HD, alleen die van de 3DS kunnen in 3D, maar je kan ook geen 3D aan je afbeelding toevoegen door je 3D uit te zetten. Maar goed klaar over miiverse XD terug naar de podcast. 3:41 Ja precies, ik ook bijna altijd, in Gezondheid- en veiligheidsinformatie staat ook dat het niet goed is om langer dan een half uur in 3D te kijken, ik wil niet als verslaafde overkomen, ik speel meestal alleen in de avond, maar ik heb een keertje een hele dag met mijn 3DS gespeeld dus als ik dan de hele tijd 3D aanhad was dat niet goed geweest. 5:06 Handig om te weten, het lijkt me nog steeds leuk, maar ik had groter verwacht, zoals de hoe heet dat? Nintendo Tour zoals de hoe heet dat het is de hoe heet dat tour toch XD maar goed, even serieus, dat ze dan alle nieuwe aankomende spellen laten zien, of dat is met E3, ach ja, je begrijpt me terug naar de podcast. 😛 5:34 Ja, weten jullie nog dat Saturo Iwata was overleden, laten we hier nou maar niet de diep op ingaan, maar sommige mensen zeiden neeeeeeeeee Iwata maakte zulke leuke games straks komen er helemaal geen leuke games meer, maar ik hoorde van mijn vader, de president doet eigenlijk niet zo veel, hij zegt alleen bv toen hij een Wii U kwam maak een opvolger van de Wii en toen ze BEGONNEN aan Splatoon leefde Iwata nog, dus toen heeft ie waarschijnlijk alleen maar gezegd, maak een paintball game, Misschien heeft Iwata ook nog wel geholpen omdat hij heet leuk vond maar we hebben Miyamoto nog, volgensmij is hij ook heel goed met games. 6:32 Maar jullie moeten ook een beetje veel weten over nintendo voor deze site toch? Dat jullie erover kunnen vertellen. 9:53 Hetzelfde 10:00 Ja, eigenlijk Splatoon, dat is meer een online game wat ze veel kunnen updaten, maar misschien een nieuwe Hero Mode zou kunnen, maar dat kan je ook updaten of niet? Maar misschien raakt het dan opgegeven moment veelste vol met aftitelingen daar, of neemt de game te veel ruimte. Misschien Splatoon Kart of Splatoon maker of Splatoon Party XD maar terug naar de podcast. 10:09 Nou… heb ik het net over opslag als het een Splatoon update is XD, maar alsnog kan het wel ruimte verspillen maar wel minder. 10:45 Ja, maar nintendo is altijd al goedkoop geweest vergeleken met andere merken, ook weer een van de redenen waardoor het veel verkocht word, maar misschien denken de andere merken wij worden minder verkocht dus we moeten het duurder maken zodat wij toch nog veel geld verdienen, maar dat kan soms juist niet handig zijn, want dan denken sommige mensen ja dat ga ik echt niet kopen dat is veelste duur! Maar de Wii U was ook al 299 euro 99 dus misschien kunnen ze de NX al ietsje duurder maken omdat die nieuwer is. 12:27 Ja precies, sommige kinderen uit mijn klas denken nog steeds dat de Wii U hetzefde is als de Wii, maar de naam lijkt er al in iedergeval niet meer op dat is al een puntje. Hoewel, sommige mensen denken dan de Wii U de U staat er waarschijnlijk niet voor niets want de jeugd wil toch dingen afkorten niet langer maken? En nu denken ze misschien de Wii U is een andere naam voor de Nintendo NX, dat klinkt misschien wel onlogisch, maar toch kunnen er mensen zijn die dat dingen dus verandering van uiterlijk mag wel ja. 13:17 Ja maar in eind 2015 zei een vriend van mij er komt volgend jaar een Wii X en Y, wat nu blijkt 2017 te zijn, er zit wel een X in, maar als dat de naam word denken mensen misschien dat is niet wat ik zoek, en dan raken ze in de war en dan denken ze een Wii met pokémon terwijl dat voor de 3DS is, toen mijn vriend dat zij dacht ik ook, huh? Raar dat ik daar niet van gehoord heb, of is ie nou in de war met Pokémon X en Y? 16:40 Cool! Ik heb er altijd al over nagedacht hoe het zou zijn als Splatoon in VR kwam! 17:45 Oh maar ik had het me helemaal VR voorgesteld maar goed het is nog steeds een beetje cool het komt natuurlijk omdat Nintendo helemaal niet op VR is voorbereid want het is niet voor de Wii U gemaakt. 18:27 Ja mee eens, alleen het nadeel is dat je denk ik gewend bent dat je met een VR bril rond kan kijken en dan kijk je steeds achter je en dan denk je oja zwart en misschien dan terwijl je achter je kijk schiet iemand je ineens dood. O ja dat kan ook als je zonder VR naar achter loopt oh ja maar dan zie je op z’n minst nog een klein beetje achter je. En dan zou je normaal nog snel kunnen wegzwemmen maar met de VR zou je dan als de wiedeweer achter je moeten kijken want anders kan je niet zien waar je heen gaat. 20:06 MAKKELIJK! DAT IS VAN SONIC! Stelling: Eens 29:10 Daardoor kwamen jullie zeker op het idee van het geluid! XD Einde: Goeie Podcast!

Geef een reactie