5 must-have Nintendo-games wanneer je een 3DS koopt

Nog geen Nintendo 3DS in huis? Ook nu is het nog interessant om er een aan te schaffen, aangezien er nog volop games in de maak zijn! Natuurlijk zijn er ook al genoeg leuke games beschikbaar. Welke oudere titels mag je zeker niet missen als je een Nintendo 3DS koopt? Lees in dit artikel de absolute top 5!


1. Super Smash Bros. for Super Smash Bros. for 3DS grootNintendo 3DS
Er zijn niet erg veel vechtspellen verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS, maar gelukkig is één van de allerbeste titels in het genre beschikbaar voor de handheld! Super Smash Bros. zorgt ervoor dat allerlei vechters uit de vele Nintendo-series samenkomen in verschillende spelomgevingen. Bijna alle bekende personages zijn aanwezig: van de iconische Mario en Link, tot nieuwkomers als Ike en Shulk. Daarnaast is het mogelijk nieuwe vechters, waaronder Bayonetta, Ryu en Cloud Strife, toe te voegen via DLC.


2. Animal Crossing: New Leaf
Deze game is niet te vergelijken met de andere op deze lijst: geen gevechten, races, puzzels, of dergelijke. Integendeel, in Animal Crossing: New Leaf kruip je in de huid van een burgemeester, die op zijn gemak een stad opbouwt en deelneemt aan verschillende activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je buren huizen decoreren, tijd doorbrengen in de tuin, of vissen langs rivieren of de kust. Gelukkig gaat het spel niet vervelen, omdat je constant verantwoordelijk bent voor je stadje: je inwoners tevreden houden, aan nieuwe activiteiten deelnemen en vakantievoorbereidingen staan allemaal op de planning. 

3. Mario Kart 7
Natuurlijk mag de nieuwste handheldversie van deze bekende raceserie niet ontbreken op de Nintendo 3DS. In Mario Kart 7 kun je kiezen uit 16 verschillende personages, die tegen elkaar racen op 32 verschillende parcours. Ook zijn er nieuwe elementen toegevoegd, zoals onderwater racen en vliegen door de luchtruim. Als je de competitie wilt opzoeken, kun je met je vrienden samen deelnemen aan toernooien via het Nintendo Network. Deze raceklassieker is ook te koop in een bundel met de Nintendo 3DS XL.

Mario Kart 7


 

4. Donkey Kong Country Returns 3D

Spelers kunnen met Donky Kong rennen, springen, karten en slingeren door uitgebreide levels om de Tiki Tak Tribe te verslaan. De Kong-familie was nog nooit zo leuk, en de jungle nog nooit zo toegankelijk! Er is ontzettend veel aandacht besteed aan het design van de levels, waardoor het speelplezier enorm wordt verhoogd. Ook zijn er, ten opzichte van de Wii-versie, een nieuwe speelmodus en extra levels toegevoegd, die speciaal op de Nintendo 3DS zijn gericht. Je zult de grootste lol hebben als de harige, vliegensvlugge primaat in dit enorme 3D-avontuur


1912165. Super Mario 3D Land

De geliefde Mario speelt de hoofdrol in dit verslavende, 3D-geoptimaliseerde spel. Door de diversiteit aan uitdagende gebieden gaat dit avontuur zeker niet vervelen. Daarnaast is het voor nieuwkomers erg makkelijk om de besturing en regels onder de knie te krijgen. Grijp muntjes, vermijd gevaarlijke obstakels en verken het vrolijke, kleurrijke Paddenstoelenrijk. Het 3DS-debuut van Nintendo’s mascotte is echt een topper en staat garant voor urenlang vermaak!

Heb je de (New) Nintendo 3DS nog niet aangeschaft? Hij is al beschikbaar vanaf zo’n €200. Momenteel heeft bol.com een goede korting lopen. Check voordat je online shopt ook altijd even of er nog een kortingscode beschikbaar is.

10 gedachten over “5 must-have Nintendo-games wanneer je een 3DS koopt

 • 11/10/2016 om 23:08
  Permalink

  Ik vind het wel een erg rare top 5, als of Nintendo zelf de enige is die goeie games kan maken.
  Of heb ik verkeerd gelezen en moest er staan: 5 must-have games van Nintendo zelf?

 • 11/10/2016 om 23:14
  Permalink

  ik heb zelf alleen Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Animal Crossing: New Leaf niet
  en ik zou zeker zelda ocarina of time 3d en pokemon x/y op de lijst gezet hebben

 • 11/10/2016 om 23:31
  Permalink

  Kan ook niet anders zeggen dat ik dit een vreemde lijst vind.
  Zijn zeker geen slechte games en allemaal aanraders, maar alleen als je verder nooit wii (u) of DS heb gespeeld.
  Smash bros en DK zijn vrijwel dezelfde games als op wii U en wii.
  MK en AC zijn vooral ‘traditionele’ vervolgen waar Mario dan nog iets van ‘vernieuwing’ met zich mee brengt.
  De pokemon en zelda remakes zou ik daarom ook niet zo snel noemen, maar meer richting games als
  Kid Icarus, Monster Hunter, Bravely Default, Link between worlds en Yokai Watch kijken.

  Maar dat zijn dus meer 5 aanraders als je alle AAA-vervolg/remake games niet meetelt (die stuk voor stuk gewoon goede games zijn).

Geef een reactie