Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe easter egg in The Wind Waker ontdekt

The Legend of Zelda: The Wind Waker ligt al sinds 2002 in de winkels, maar blijkbaar zijn nog steeds niet alle geheimen in de game ontdekt.

The Legend of Zelda: The Wind Waker ligt al sinds 2002 in de winkels, maar blijkbaar zijn nog steeds niet alle geheimen in de game ontdekt.

Nintendo heeft door de jaren heen veel kleine geheimpjes in hun games gestopt, die meestal redelijk snel gevonden werden door de fans. Zo is het mogelijk om Naval Piranha in Yoshi’s Island met één enkel ei te verslaan en veranderen aardige vlinders in Super Mario 64 na verloop van tijd in hittezoekende kogels. Vandaag is weer zo’n geheim ontdekt in The Wind Waker voor de GameCube en Wii U.

Het baasgevecht tegen Kalle Demos, een parasiet die zich in de Forbidden Woods bevindt, kan namelijk zonder tussenkomst van Links zwaardslagen gewonnen worden. Als Link een flesje met ‘Forest Water’ meeneemt naar het gevecht, kan dit gebruikt worden om het plantmonster in één klap uit te schakelen. Zodra je het bladerschild hebt neergehaald met je boemerang, kun je het water over de kop van Kalle Demos uitgieten om hem zonder genade te verdelgen.

Hoewel Kalle Demos al eerder het slachtoffer is geweest van trucjes waarmee spelers hem sneller dan andere eindbazen kunnen verslaan, is deze specifieke manier nooit eerder ontdekt.

Bekijk hieronder de video van de easter egg