Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Release datum Pirate Pop Plus bekend gemaakt.

Vandaag is bekend gemaakt dat Pirate Pop Plus, een 8bit actie game met gameboy era achtige graphics, op 20 oktober uitkomt voor zowel New 3DS als Wii U. De game wordt cross-buy aangeboden.

Vandaag is bekend gemaakt dat Pirate Pop Plus, een 8bit actie game met gameboy achtige graphics, op 20 oktober uitkomt voor zowel New 3DS als Wii U. De game wordt cross-buy aangeboden.

Pirate Pop Plus is een game in een game, wat betekent dat je in-game een “Pocket game” handheld hebt waarop je Pirate Pop Plus speelt. Je speelt vervolgens als Pete Jr, een piraat die bubbels lek schiet en daarmee combo’s probeert te behalen.  Dat doe je natuurlijk niet zonder doel, de bubbels komen van de evil Bubble Pirate, en het is aan jou de taak om hem te stoppen.  Om dit voor elkaar te krijgen heb je onder andere toegang tot een gravity gun, waarmee je op elk moment de richting van de zwaartekracht kunt veranderen.

Terwijl je speelt verzamel je munten die je kunt gebruiken om de handheld aan te passen. Zo kun je stickers kopen, faceplates, nieuwe kleuren voor Pirate Pop en zelfs achtergrond muziek en personages. Ook kun je “Hyper mode” kopen, een knotsgekke, moeilijkere versie van de game waardoor je nog meer munten kunt verzamelen.

Vandaag werd bekend gemaakt dat Pirate Pop Plus vanaf 20 oktober beschikbaar zal zijn in de e-shop, op zowel New 3DS als Wii U. Het wordt daarnaast als cross-buy aangeboden, dus als je één van de beide versies koopt krijg je automatisch de andere gratis. Hieronder kun je de launch trailer bekijken.