Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sun & Moon-update voor Pokémon Bank verschijnt januari 2017

Vandaag heeft Nintendo via een YouTube-video bekend gemaakt dat de update voor Pokémon Bank, waardoor de applicatie te gebruiken is met Pokémon Sun & Moon, beschikbaar zal zijn in januari 2017.

Vandaag heeft Nintendo via een YouTube-video bekend gemaakt dat de update voor Pokémon Bank, waardoor de applicatie te gebruiken is met Pokémon Sun & Moon, beschikbaar zal zijn in januari 2017. 

Het Japanse YouTube-kanaal van Pokémon heeft vandaag een video opnieuw geüpload waarin wordt uitgelegd hoe Pokémon Bank en de Poké Transporter werken. Deze twee applicaties kwamen in december 2013 uit en maakten het mogelijk om Pokémon die gevangen waren in eerdere spellen over te zetten naar Pokémon X en Y. Later kwam een update uit die compatibiliteit voor Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire toevoegde.

In de beschrijving van de video is nu te lezen dat vanaf januari 2017 de Pokémon Bank-app te gebruiken is met Pokémon Sun en Moon. Dit betekent dat alle Pokémon die in de bank zijn opgeslagen, overgezet kunnen worden naar de nieuwe games in de serie. Niet alleen dat, ook Pokémon die gevangen zijn in de Virtual Console-versies van Pokémon Red, Blue en Yellow kunnen naar Alola reizen door de update.

Bekijk hieronder de trailer voor Pokémon Bank en de Poké Transporter